شکایت مطالبه افت قیمت خودرو، تقبل افت قیمت توسط بیمه، جلب ثالث

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام خسته نباشید، من تصادف کردم و مقصر شناخته شدم. از من شکایت کردن بابت دریافت افت قیمت ماشین (ساینا ۱۴۰۱). پس از اعتراض، کارشناس دادگاه مبلغ رو از ۳۸.۵۰۰.۰۰۰ تومان به ۳۷‌.۰۰۰.۰۰۰ تعیین کردند. پس از صحبت با بیمه خودم متوجه شدم که افت قیمت رو تا سقف بیمه ماشینم میدن و زمانی که به قاضی گفتم ایشون گفتند باید در جلسه اول این رو می‌گفتم که بنده متاسفانه اطلاعی نداشتم. صحبت با یکی از آشنایان وکیل کردم ایشون گفتند اگر قاضی رای صادر نکنه می‌تونی بری درخواست جلب ثالث کنی.
می‌خواستم ببینم اگر در این زمان قاضی رای صادر کنه، من می‌تونم باز هم درخواست جلب ثالث کنم؟ یا اعتراض به رای دادگاه کنم و بعدش درخواست جلب ثالث بدم؟ چطوری هست؟!

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر مهلت جلب ثالث در جلسه اول دادگاه بدوی گذشته باشد یا رأی صادر شود، می‌توانید ضمن اعتراض و در مرحله تجدیدنظر دادخواست جلب ثالث شرکت بیمه را ثبت کنید. حتی در صورت مختومه شدن پرونده نیز امکان طرح دعوای مستقل برای دریافت خسارت از بیمه وجود دارد.

این مهلت‌ها کلی هستند و زمان‌بندی دقیق اقدام شما به این بستگی دارد که دادگاه در چه مرحله‌ای از رسیدگی باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان جلب ثالث بیمه در مرحله تجدیدنظر

اگر به دلیل گذشتن از جلسه اول دادرسی بدوی یا صدور رأی نتوانستید بیمه را جلب کنید، این امکان در مرحله تجدیدنظرخواهی وجود دارد. شما می‌توانید پس از صدور رأی بدوی به آن اعتراض کرده و دادخواست جلب ثالث شرکت بیمه را در مهلت قانونی تجدیدنظر مطرح کنید. حتی در صورتی که پرونده کاملاً مختومه شود، می‌توانید به صورت مستقل خسارت پرداخت‌شده را از بیمه مطالبه کنید. همچنین برخی وکلا اشاره کرده‌اند که هنگام اجرای حکم نیز می‌توانید بیمه‌نامه را برای وصول افت قیمت معرفی کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سیدعباس حسینی

سیدعباس حسینی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
بر اساس ماده ۱۳۵ آیین دادرسی مدنی طرفین دعوا باید جهات و دلایل جلب ثالث را تا پایان جلسه اول دادرسی اطهار کنند و تا سه روز پس از جلسه دادخواست آن را تقدیم کنند،طبعا در این دادگاه دیگه نمی تونین دادخواست بدین ولی پس از اعتراض به رای در مرحله تجدیدنظرخواهی این حق را دارین.
ضمنا بیمه ها موظفند تا سقف بیمه مالی افت قیمت را هم زدن و در این خصوص نظریه مشورتی هم داریم گرچه بیمه ها معمولا امتناع می کنند .بیمه شما که الحمدلله پذیرفته است.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
شرکت بیمه افت قیمت رو نمیده ولی در تجدیدنظر درخواست جلب ثالث امکان داره

محسن الماسی

محسن الماسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۱۴ نظر)

با سلام
تا زمانی که دادرسی پایان نیافته یا پرونده مختومه نشده باشد حتی در مرحله تجدیدنظر میتوانید دادخواست جلب ثالث بدهید ..
و اگر پرونده مختومه شود فقط از مزیت دادخواست جلب ثالث محروم میشوید ولی می‌توانید به طور جداگانه و مستقل دادخواست مطالبه مطرح بفرمایید

رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام بله درست است تا قبل از ختم دادرسی می توانید اقدام کنید یا در مرحله تجدیدنظر

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا
حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
بله تا پیش از ختم دادرسی یا در مرحله تجدیدنظر امکان جلب ثالث وجود دارد.

هدی فرخی هنزکی

هدی فرخی هنزکیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۲ نظر)

بله امکان دادخواست جلب ثالث در مرحله تجدیدنظر متصور می باشد

غلامرضا صارمی

غلامرضا صارمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۷ نظر)

سلام
ارایه دادخواست جلب ثالث حداکثر سه روز بعداز جلسه اول رسیدگی ممکن هست . در ضمن بیمه خود را در زمان اجرای حکم به واحد اجرای احکام جهت اخذ تمام خسارت ارایه بدید .

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
بله جلب ثالث امکان پذیر است

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام
جلب ثالث امکان پذیر است

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

.جلب ثالث امکان پذیر است

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام جلب ثالث امکان پذیر است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید