آیا خواهران ناتنی می‌توانند نسبت به اموال منتقل‌شده به نام مادرم ادعای ارث کنند؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

پدرم حدود ۲.۵ ماه پیش بر اثر ایست قلبی ناشی از دیالیز فوت کردند. ایشان از همسر اولشان که طلاق گرفته، دو دختر دارند که خارج از کشور زندگی می‌کنند. اکنون در مرحله نهایی انحصار وراثت هستیم و نام این دو خواهر ناتنی نیز به عنوان وارث قید شده است. دارایی باقی‌مانده از پدر فقط چند حساب بانکی به مجموع حدود ۱۰۰ میلیون تومان است. منزل مسکونی حدود ۳.۵ سال پیش شش‌دانگ به نام مادرم سند خورده و سال‌ها پیش نیز املاک دیگری که پدرم به نام مادر کرده بود، فروخته شده‌اند. امروز شکوائیه‌ای دریافت کردیم که این دو خواهر ناتنی از ما و مادرم شکایت کرده و خواستار سهم ارث از اموال داخل منزل مادر، ملک ثبت‌شده به نام مادر و املاک فروخته‌شده سال‌ها پیش شده‌اند. می‌خواهم بدانم آیا این ادعاها قانوناً قابل پیگیری است و آیا می‌توانیم به دلیل ادعاهای کذب از آن‌ها شکایت کنیم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ادعای وراث نسبت به اموالی که متوفی در زمان حیات خود به نام دیگری منتقل کرده پذیرفته نمی‌شود. همچنین شکایت شما از خواهران ناتنی بابت ادعای کذب یا دریافت غرامت قابل پیگیری نیست.

این یک قاعده کلی است و وضعیت نهایی به چگونگی و نوع انتقال رسمی اموال در زمان حیات بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم پذیرش ادعای ارث نسبت به اموال منتقل‌شده

نسبت به اموالی که پدرتان در زمان حیات به نام مادرتان یا هر شخص دیگری منتقل کرده‌اند، هیچ ادعایی از سوی سایر وراث پذیرفته نخواهد شد. خواهران ناتنی نمی‌توانند از ملکی که سند آن به نام مادر است یا املاکی که سال‌ها پیش منتقل و فروخته شده، سهم‌الارث مطالبه کنند. از طرف دیگر، شکایت شما علیه آن‌ها به عنوان ادعای کذب یا برای دریافت غرامت نیز قابل پیگیری نخواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام
نسبت به اموالی که پدرتان در زمان حیات خود به نام مادرتان و یا هر شخص دیگری نموده اند ادعایی پذیرفته نخواهد شد.
شکایت شما نیز علیه آنها مبنی بر ادعای کذب و یا دریافت غرامت قابل پیگیری نمی باشد.
موفق باشید

محمد مهدی رضیان

محمد مهدی رضیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۴ نظر)

نسبت به اموالی فرد در زمان حیات به نام هر شخصی می کند ادعایی پذیرفته نخواهد شد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید