شوهرم منو از خونه بیرون کرده قانونا چیکار باید بکنم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

باسلام،
من ۶ سال و نیمه ازدواج کردم و دختری ۵ ساله دارم. بعد از ازدواج در شهرستان در خونه ای مستقل و بعد یکسال در یه منزل مشترک با پدر شوهر و مادر شوهر ساکن شده بودم . یکسال و ۱۰ ماهه شوهرم اصرار داره که نمیخواد با من زندگی کنه و به من میگفت که مهریه رو ببخش و بچه رو به من بده و برو که من گوش نکردم و نیومدم خونه پدرم. ۱۰ ماه پیش دوبار برای من بلیط گرفت که برم خونه بابام ولی نرفتم یه بار هم به خاطر اینکه بلیط گرفت من نرفتم حسابی من و کتک زد، آخر سر حدود ۹ پیش که برای سر زدن به خانواده ام به تهران اومدم و دیگه برنگشتم. بعد چند ماه مهریه و نفقه رو گذاشتم اجرا، اونم رفت دادخواست تمکین و ملاقات فرزند داد. در مورد نفقه چون تمکین نکرده بودم رد شد و من درخواست تجدید نظر دادم که هنوز جوابش نیومده. یکماه دیگه باید برم دادگاه بابت دادخواست تمکین. در این خصوص چند سوال دارم ۱.من بابت اینکه شوهرم من و از خونه بیرون کرده شکایت نکردم، الان میتونم برم شکایت کنم؟
۲.در چه مواقعی رای دادگاه عدم تمکین به نفع زن صادر میشه؟
۳.روز دادگاه تمکین چیکار باید بکنم که رای به نفع من باشه و نفقه بهم تعلق بگیره؟
۴. آیا میتونم شرط کنم تا موقع ندادن مهریه بر نمیگردم؟ یا بگم باید خونه مستقل بگیره بعد برمیگردم(هرچند دیگه علاقه ای به زندگی با این مرد ندارم)
۵.ضمنا همسرم پارسال گوشی من و هک کرده و از پیام های تلگرام من اسکرین شات گرفته و منو تهدید میکنه تا هم تو فامیل آبروی منو میبره و هم بر علیه من تو دادگاه استفاده میکنه. باید برم ازش شکایت کنم یا شکایتم و تو دادگاه تمکین مطرح کنم؟ چیکار باید بکنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

به دلیل سابقه زندگی مشترک، حق حبس برای پرداخت مهریه ندارید و نمی‌توانید بازگشت را به آن مشروط کنید. برای رد دادخواست تمکین و دریافت نفقه، باید سوءرفتار، ضرب‌وجرح یا عدم امنیت جانی همسر را با مدارک و شهود در دادگاه ثابت کنید یا تقاضای منزل مستقل داشته باشید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

راهکارهای حقوقی در دفاع برابر دادخواست تمکین

با توجه به تمکین قبلی، استفاده از حق حبس تا دریافت مهریه منتفی است. در جلسه دادگاه تمکین، برای رهایی از الزام به تمکین و دریافت نفقه باید سوءمعاشرت همسر، کتک‌زدن یا نبود امنیت جانی را با استشهادیه، شهود یا شکایت‌های قبلی ثابت کنید یا الزام به تهیه مسکن مستقل را پیش بکشید. همچنین ادعای هک و تهدید ارتباطی به روند دادگاه تمکین ندارد و مستلزم طرح شکایت کیفری مجزا است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین امامی

حسین امامی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۴ نظر)

اگر زوجه ادله و مستندات کافی برای عدم تمکین ب دادگاه ارائه دهد(مثلا اثبات عدم امنیت جانی و...)در اینصورت با تشخیص دادگاه دادخواست تمکین شوهر می‌تواند رد شود در اینصورت تا رفع مانع تمکین زوجه می‌تواند تمکین نکند و نفقه نیز ب وی تعلق می‌گیرد،برای شکایت ضرب و شتم در وقت مناسب با ادله و شواهد بایستی اقدام می‌کردید و شرط سوال چهارم هم منتفیست چون قبل تمکین کرده وحق حبس ساقط شده است،اگر مدارک و مستندات کافی برای تهدید و هک دارید میتوانید شکایت جداگانه علیه ایشان تنظیم کنید

جعفر خاکسار

جعفر خاکسار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۵ نظر)

۱. بیرون کردن از منزل سو رفتار است ۲. کتک زدن را باید شکایت میکردید ۳. حق حبس برای مهریه ندارید ۴.اگر سو رفتار شوهر را بتوانید اثبات کنید نفقه تعلق میگیرد ۵. حتما مشاوره فرمایید تا راهکار مناسب بشما ارایه شود

علیرضا بیگلری

علیرضا بیگلری

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام و احترام
اگر زوجه ادله و مستندات کافی برای عدم تمکین به دادگاه ارائه دهد در اینصورت با تشخیص دادگاه دادخواست تمکین شوهر می‌تواند رد شود در اینصورت تا رفع مانع تمکین زوجه می‌تواند تمکین نکند و نفقه نیز به وی تعلق می‌گیرد.
برای شکایت ضرب و شتم در وقت مناسب با ادله و شواهد بایستی اقدام می‌کردید .
چون قبل تمکین کرده وحق حبس ساقط شده است.
اگر مدارک و مستندات کافی برای تهدید و هک دارید میتوانید شکایت کنید.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
بابت ضرب و جرح شکایت کرده حکم محکومیت بگیرید.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا
محیا رضائی

محیا رضائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۹ نظر)

حق حبس ندارید، صرب و جرح را باید شکایت مطرح می کردید، اگر سو رفتار زوج را اثبات کنید تمکین رد می شود

مجتبی ایروانی

مجتبی ایروانی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۳ نظر)

سلام اثبات موجبات عسر وحرج وکتک زدن توهین وفحاشی عدم امنیت جانی و.تهیه استشهادیه مبنی بر خارج کردن شما از خانه و شهود موجب رد الزام به تمکین خواهد شد موفق باشید

هدی فرخی هنزکی

هدی فرخی هنزکیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۲ نظر)

شما باید در خصوص ضرب و جرح با ادله طرح دعوا نمایید اگر این دعوا به نتیجه برسد تمکین منتفی است

امیر ابوعلی

امیر ابوعلی

کارشناس حقوقی

درود
با توجه به سو رفتار شوهرتون شما میتوانید بدون تمکین درخواست نفقه نمایید

زهرا نوری توران پشتی

زهرا نوری توران پشتی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸ نظر)

در پرونده تمکین و نفقه اگر سوء معاشرت زوج ثابت شود نفقه تعلق می گیرد و تمکین رد می شود اگر سوءمعاشرت ثابت نشود باید بپذیرید که به منزل مشترک بازگردید وگرنه نفقه ساقط می شود . می توانید تقاضای تهیه منزل مناسب و اثاث البیت نمایید .

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود اگر سوءرفتار زوج را اثبات نمایید و یا اگر ضرب و شتم یا ضرب جرح بوده باشد شما مستحق نفقه میباشید. و میتوانید تقاضای تهیه منزل مستقل و متناسب نیز بنمایید (جهت ادامه زندگی مشترک).

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام برای ضرب و جرح تقدیم و تنظیم شکایت نمایید.

مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

میتوانید تحت عنوان ضرب و جرح عمدی شکایت کنید.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

تحت عنوان ضرب و جرح عمدی شکایت کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید