شرایط صدور حکم توسط دادگاه تجدید نظر چگونه است؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و خسته نباشید

دادگاه تجدید نظر در چه شرایطی می‌تواند (یا باید) ضمن نقض رای دادگاه بدوی تعزیرات ( فرضا قرار منع تعقیب شعبه بدوی برای متشاکی) ، خود راسا اقدام به صدور حکم مقتضی بر اساس شواهد و نظر کارشناس دادگستری کند؟

ممنون

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مراجع تجدیدنظر تعزیرات اختیارات گسترده‌ای برای تغییر احکام بدوی و صدور رأی متناسب دارند، اما آیین‌نامه تعزیرات در این زمینه ابهامات زیادی دارد و نحوه اقدام به موضوع پرونده و میزان مجازات بستگی دارد.

اختیار تجدیدنظر برای صدور رأی مستقیم، بسته به موضوع اتهام و مجازات قانونی مقرر در پرونده شما متفاوت است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اختیارات تجدیدنظر در نقض و صدور رأی تعزیرات

مرجع تجدیدنظر نسبت به بدوی مرجع عالی محسوب می‌شود و می‌تواند با توجه به محتویات پرونده، رأی مقتضی صادر کند. در تعزیرات اختیارات مراجع تجدیدنظر بسیار وسیع است و حتی امکان تشدید مجازات را نیز دارند. با این حال، قوانین و آیین‌نامه تعزیرات دارای ابهامات زیادی است و درباره قابلیت تجدیدنظر و شیوه رسیدگی اختلاف‌نظر وجود دارد. تصمیم‌گیری نهایی کاملاً به موضوع دعوی و نوع مجازات تعیین‌شده در پرونده وابسته است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

قانون و آئین نامه سازمان تعزیرات دارای اشکالات و ابهامات زیادی است که یکی از آنها همین مبحث تجدیدنظر از آرای صادره می باشد که با قانون و رویه محاکم دادگستری متفاوت است . ولی به طور کلی مراجع تجدیدنظر تعزیرات برای ایجاد تغییر در احکام و دادنامه ها دارای اختیارات وسیعی هستند تا جائیکه برخلاف محاکم تجدیدنظر دادگستری حتی امکان تشدید مجازات را نیز دارند .
در این قانون ظاهرا فقط آرای بدوی در خصوص جریمه نقدی قابل اعتراض و تجدیدنظر بوده و سایر موارد از جمله تعطیلی محل کسب ، نصب پارچه و قطع سهمیه و … در آیین نامه مسکوت می باشد . در این خصوص دو نظر وجود دارد :
-- با توجه به سکوت آیین نامه و با توجه به اصل قطعیت آراء در محاکم عمومی دادگستری ، صرفا آرای بدوی در مواردی که مجازات مقرر قانونی بیش از یک میلیون ریال باشد قابل اعتراض و تجدیدنظر خواهی است .
-- جهت رعایت حقوق محکوم علیه و رعایت اصل تفسیر قوانین و مقررات به نفع متهم باید اصل را بر قابل تجدیدنظر بودن آراء قرار داد چرا که در مواردی نصب یک پارچه حتی برای یک روز برای یک کاسب ، از مجازات جزای نقدی بیش از یک میلیون ریال هم شدیدتر است .
از این رو وقتی درباره اصل قابلیت تجدیدنظرخواهی نیبت به بسیاری از موضوعات شبهه و اختلاف وجود دارد ، بالتبع در نحوه رسیدگی نیز رویه های متعددی اعمال میگردد .

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
موارد متعددی مطرح است می توانید به قانون تعزیرات حکومتی مراجعه فرمایید.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
بستگی دارد موضوع دعوی چه بوده باشد.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، در این مساله موارد متعددی ممکن است سبب نقض رای بدوی و صدور رای جدید گردد، باید دید مساله مطروحه چه بوده و دارای چه مجازاتی.

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
زهرا نوری توران پشتی

زهرا نوری توران پشتی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸ نظر)

دادگاه تجدیدنظر نسبت به دادگاه بدوی دادگاه عالی محسوب شده و میتواند متناسب با محتویات پرونده تصمیم مقتضی صادر نماید .

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۸۸ نظر)

سلام بر شما
دادگاه تجدیدنظر نسبت به دادگاه بدوی دادگاه عالی محسوب شده و میتواند متناسب با محتویات پرونده تصمیم مقتضی صادر نماید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید