شاکی نام من را در دادخواست اشتباه درج کرده است، چه باید کرد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
من در یک کلینیک کار میکنم که یکی از بیماران بر سر مسئله‌ای بی جهت شروع کرد با داد و فریاد کردن بر سر همکار من. با شنیدن صدای فحاشی ایشون به اتاق رفتم و با تماس با ۱۱۰ پلیس آمد و گزارش نوشت. اما اون فرد هم از طرف دیگه شاکی شد و از بعد از جر و بحث با پلیس از او خواست که علیه ما گزارشی بنویسد که در نهایت این اتفاق افتاد. چند روز پیش وقتی به کلینیک مراجعه کردم دیدم همکاران من برگه‌ای دادند که در موضوع اون نوشته تهمت، توهین به افراد عادی، تهدید به قتل و غیره! این در حالی هست که من برای آروم کردن اون شخص حتی او رو بغل کردم و چند بار بوسیدم و حقیقتا مواردی که نوشته دروغه. او به ما تهمت زد و توهین کرد و غیره.
اما جدا از مسائل فوق اسم من رو اشتباه زدن. مثلا اگر اسم من [نام] باشه به اشتباه نوشتن [نام]. به همکارام گفتم نباید برگه رو تحویل میگرفتید و باید میگفتید چنین فردی نیست. حالا من با این حساب لازم هست در دادگاه حاضر بشم یا اگر نرم به ضررم تموم میشه؟
طرف اگر شاهد دروغین نیاره قطعا حرفش به کرسی نمیشینه.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طبق نظر وکلا، چون ابلاغیه با مشخصات اشتباه صادر شده، رسماً متوجه شما نیست و تکلیفی برای حضور ندارید. با این حال برخی وکلا معتقدند می‌توانید برای پیشگیری از مشکلات بعدی مراجعه کنید یا منتظر ابلاغیه صحیح بمانید.

این قاعده برای اشتباه در هویت شاکی یا متهم کلی است و نحوه برخورد با آن به میزان تشابه اسمی و اطلاعات پرونده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف حضور در دادگاه با نام اشتباه در ابلاغیه

زمانی که احضاریه یا ابلاغیه به نام و هویت واقعی شما صادر نشده باشد، قانوناً تکلیفی برای مراجعه و تمکین از آن متوجه شما نیست و تغییر مشخصات در پرونده نیازمند اصلاح و ابلاغ مجدد است. اثبات اتهاماتی چون توهین یا تهدید نیز بر عهده شاکی است که نیازمند دلیل یا شهادت شهود خواهد بود. با این حال، به دلیل تحویل برگه در محل کار، می‌توانید بین عدم حضور و صبر برای اصلاح ابلاغیه، یا حضور و اعلام اشتباه بودن هویت متهم یکی را انتخاب نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رضا اشرفی قرانقیه

رضا اشرفی قرانقیه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

در خصوص خود جرم باید طرف شما مساله رااثبات نماید زمانی که شما در کلینیک مشغول فعالیت می باشید و او یک بیمار باشد بعید است که بتواند شاهد ارائه نماید مگر اینکه شهود از اعضای کلینیک باشند که اگر واقعا تهدید و توهینی صورت نگرفته باشد شهادت نخواهند داد.
اما در مورد احضاریه باید گفت احضاریه باید به نام شخص باشد و اگر اسم اشتباه باشد شخص موظف به مراجعه نمی باشد تا زمانی که احضاریه به نام او صادرشود
اما یادمان باشد قانون یک مساله است و مجریان آن هزار مساله

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
به نظر نیازی به حضور در دادگاه نیست و کلا ابلاغیه ای خطاب به شما صادر نشده است که نسبت به ان تمکین نمایید و امکان تغییر نام نیز در پرونده وجود ندارد و اگر بر فرض محال تغییر نام اتفاق افتد باید مراتب دوباره به شما ابلاغ شود

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
چون ابلاغیه به نام شما صادر نگردیده بنابراین نیازی به حضور شما نمیباشد

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

اگر کسی ازهمکاران ابلاغیه راتحویل گرفته . هم می توانید دادگاه بروید و هم‌نروید . چون اسم و قامیل شما اشتباه است و دعوی متوجه شما نیسن

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید