سوءاستفاده‌های متصوره بنگا‌ه‌دار از مبایعه‌نامه با امضای طرف مقابل

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام، مبایعه‌نامه‌ای رو آقایی که بنگاه‌دار بوده تنظیم کرده بین پدرم و پدر خودش و یک نسخه اصلی رو دادن به ما که مهر بنگاه خورده، ولی پدرم شک داره اون دو نسخه دیگه رو بنگاه‌دار ازش به جای فروشنده امضا گرفته باشه (البته دو شاهد هم امضا کردن)، چون پدرم در واقع خریدار بوده و اینکه پدرم اصلا توجه کافی نکرده کجا رو امضا می‌کنه. آیا بنگاه‌دار و پدرش اگر چنین چیزی باشه می‌تونن برای پدرم دردسری درست کنند مثل فروش مال غیر یا غیره؟ در صورتی که پدرم اصلا ازشون وجهی دریافت نکرده نوشته باشن ثمن معامله نقدا دریافت شد، آیا قابل استناده کارشون؟ یا اینکه شاهدین روزی فوت کنند بعد بخواد اقدامی کنه؟ ممنونم از لطف و محبت تمامی وکلای عزیز که در جهت رفع مشکلات کمک حال ما هستن.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

داشتن نسخه اصلی مبایعه‌نامه و مدارک واریز ثمن مانع از اثبات ادعاهای واهی مانند فروش مال غیر می‌شود و جعل یا اشتباه در نسخه‌های دیگر قابل پیگیری و کارشناسی است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احتمال کم سوءاستفاده با داشتن نسخه اصلی

با وجود در دست داشتن نسخه اصلی مبایعه‌نامه که ممهور به مهر بنگاه است، احتمال ایجاد مشکل حقوقی بسیار کم است. اگر پدر متصدی بنگاه مالک اصلی باشد، ادعای خرید ملک خودش از پدر شما منطقی نبوده و فاقد قابلیت استناد است. همچنین با ارائه مدارک واریز وجه و نسخه موجود، می‌توانید اثبات کنید که ایشان خریدار بوده‌اند. در صورت بروز هرگونه اختلاف، ادعای جعل یا درج اشتباه اسامی از طریق مراجع قضایی و کارشناسی خط و امضا قابل اثبات است و صرف نوشتن دریافت نقدی ثمن اثبات قطعی پرداخت نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سید ابوالحسن حاجی سید جوادی

سید ابوالحسن حاجی سید جوادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۱۵ نظر)

با سلام

اگر مالک و فروشنده پدر متصدی بنگاه باشد و بر فرض پدر شما به عنوان فروشنده ملک متعلق به مالک را به وی بفروشد چنین قراردادی قابلیت استناد ندارد و مشکلی برای پدر شما ایجاد نمی‌کند چون مالک ،ملک خودش را از دیگری خریداری نمی‌کند. در نتیجه چنانچه شخص بخواهد مشکلی برای شما ایجاد کند شما می‌توانید بر اساس مبالغ واریزی به حساب فروشنده بابت ثمن و همچنین نسخه‌ای از مبایعه نامه که در اختیار دارید ثابت کنید که در نسخ دیگر مبایعه نامه صرفا جای اسامی فروشنده و خریدار به اشتباه نگارش شده است.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، بنابه اظهارات شما ، برگ اصلی مبایعه‌نامه در دست پدرتون هست ، بنابراین اگر در دو برگ دیگر ، جعلی صورت گیرد ، کاملا مشخص خواهد شد که جعل شده است ، جهت اطمینان از دو برگ باقی مانده دست بنگاه‌دار کپی یا عکس بگیرید

پویا فهیم

پویا فهیم

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

با توجه به توضیحات شما مشکلی پیش نخواهد امد

محمد پارسا

محمد پارسا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

باسلام ، برگه اصلی در دست شما هست و بررسی کنید که پدرتان جای خریدار امضاء کرده است یا جای فروشنده؟ به احتمال زیادی مشکلی برای پدر شما ایجاد نخواهد شد

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا
محمدحسین آخوندی نصرابادی

محمدحسین آخوندی نصرابادی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام
مشکلی علی الاصول ایجاد نمی شود و با در دست داشتن یک نسخه نزد خریدار می‌توان تا حدودی رفع شبهه کرد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
چنانچه پدر گرامیتان در نسخه اصلی که در ید ایشان است در قسمت خریدار درج امضا نموده اند به احتمال زیاد در آن دو نسخه نیز امضای ایشان در قسمت صحیح قرار دارد و مشکلی به وجود نخواهد آمد.

روح اله سحابی

روح اله سحابی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
موارد ذکر شده در قرارداد برای ‌طرفی لازم اجرا می‌باشد و دارای اثر حقوقی می باشند
قرارداد ذکر شده باید بررسی قرار گیرد
جای خریدار چه کسی امضا کرده ؟

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۲ نظر)

سلام
نیازمند بررسی قرارداد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام .‌‌..نیازمند بررسی قرارداد می باشد

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام قرارداد می بایست بررسی شود

نفیسه اصولی صفار

نفیسه اصولی صفار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام اگر پدرتان خریدار بوده صرف امضای او مسئولیت فروش مال غیر ایجاد نمیکند
اگر امضای نسخه دیگری بدون اطلاع او گرفته شده باشد میتواند انکار کند و کارشناسی امضا بخواهد
صرف نوشتن دریافت ثمن هم اثبات قطعی پرداخت وجه نیست

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید