زمانی که دیه تقسیط می شود همان مقدار دیه بدون هیچ مبلغ اضافه ای پرداخت می شود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سال ۸۹ در یک حادثه دچار آسیب نخاعی شدم که دادگاه بعداز گذشت یکسال استراحت پزشکی دیه ۳ نفر را برایم برید و بعداز پرداخت توسط بیمه و شرکت پیمانکار صدو بیست ملیون مانده برای خود پیمانکار بود که به دروغ و شاهدین آشنا حکم اعسار گرفت و دادگاه حکم ماهانه دویست هزار تومان ماهانه و سالانه مقدار ده درصد به این مبلغ اضافه گردد یعنی سال بعد دویست و بیست هزار تومان.اما بعداز گذشت این چندین سال من عمل های جراحی زیادی داشتم و به تعدد بستری شدم و از پس هزینه های بستری نمیتوانم بر بیام سوالم اینه آیا من میتوانم برای گرفتن دیه جدید اقدامی کنم ؟ و اینکه آیا اینکه دادگاه دیه را بدون هیچ اضافه کردن مقدار اولیه ای به اعسار تیدیل کرده قابل قبول است؟ در حالی که حتی تا سال آینده هم دیه کامل من پرداخت نخواهد شد آیا برای این مشکل کاری میتوانم انجام بدهم؟چگونه بدون وکیل میتوانم برای چک کردن مقدار اموال ایشان اقدام کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دیه پس از تقسیط بر مبنای همان مبلغ اولیه محاسبه می‌شود و نوسانات بعدی مبلغ را تغییر نمی‌دهد، مگر آنکه صدمه جدیدی رخ داده باشد. هزینه‌های درمان از طریق دادخواست تسبیب و استعلام اموال محکوم‌علیه از طریق اجرای احکام قابل پیگیری است.

این روال عمومی تقسیط است، اما شرایط پرونده شما بر اساس بروز صدمات جدید یا امکان اثبات هزینه‌های درمان می‌تواند تغییر کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان افزایش دیه تقسیط‌شده و هزینه‌های درمان

ملاک پرداخت اقساط همان مبلغی است که دادگاه تعیین کرده و نوسانات سال‌های بعد مبلغ دیه قبلی را افزایش نمی‌دهد. در صورتی که عمل‌های جراحی به دلیل حدوث صدمات جدید باشد، امکان اقدام برای دیه جدید وجود دارد. همچنین شما می‌توانید هزینه‌های بیمارستانی و بستری را بر اساس قاعده تسبیب از طریق دادگاه مطالبه کنید. برای بررسی اموال و موجودی حساب محکوم‌علیه نیز می‌توانید بدون وکیل از طریق واحد اجرای احکام درخواست استعلام بدهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

با سلام میزان دیه تعیین شده قبلی دیگر قابل تغییر نیست مگر اینکه مدعی حدوث صدمات جدیدی باشید. ضمنا شنا هزینه های بیمارستانی را میتوانید من باب قاعده تسبیب دادخواست بدهید. در خصوص فراز آخر سوال شما میتوانید نسبت به در خواست استعلام موجودی حساب محکوم علیه از طریق واحد اجرای احکام اقدام کنید.

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

اگرکل دیه به مبلغ معین تقسیط گردد ملاک احتساب اقساط ، همان مبلغ تعیین شده است و نوسانات بعدی تاثیری درآن ندارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید