رای دادگاه الزام به تمکین زوجه چگونه خواهد بود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام

من امروز دادگاه الزام به تمکین داشتم،در دادگاه خانم علاوه بر تهمت های بدون مدرک که عنوان کرد و در صورت جلسه نوشتند دروغ های زیادی گفت،خب البته من هم همه رو تکذیب کردم،قاضی به خانم گفت حاضری تمکین کنی؟خانم گفت اگر خانه نزدیک پدرم بگیرد حاضرم که برگردم و البته باید نفقه خودم و فرزندم را هم در این ۹ سال بدهد،خانم زیر خانه پدری مغازه آرایشگری دارد برای همین اصرار داشت بنده خانه ای نزدیک منزل پدرش که محل کارش هم هست بگیرم.

در سند ازدواج شرایط ضمن عقد چیزی نوشته نشده که حق خانه با خانم باشد،در دادگاه خانم خیلی دروغ گفت و البته بدون مدرک گفت امنیت جانی ندارم و او را کتک میزنم.

به نظر سروران گرامی رای دادگاه چگونه میشود؟؟

تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ادعاهای زوجه مانند نبود امنیت جانی یا ضرب‌وشتم بدون مدرک پذیرفته نمی‌شود و تعیین محل منزل نیز در صورت نبود حق مسکن با زوج است. در صورتی که شوهر منزلی مستقل، مناسب و در شأن زوجه تهیه کند، دادگاه حکم به الزام زوجه به تمکین صادر خواهد کرد.

این قاعده کلی است اما نتیجه قطعی به چگونگی ارزیابی مسکن معرفی‌شده و ادعاهای مطرح‌شده در دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احتمال بالای صدور حکم الزام به تمکین زوجه

با توجه به اینکه حق تعیین مسکن در عقدنامه به زوجه داده نشده، اصرار ایشان بر تهیه خانه نزدیک محل کار یا منزل پدری اعتبار قانونی ندارد و انتخاب اقامتگاه با زوج است. همچنین ادعاهایی نظیر کتک‌زدن و نداشتن امنیت جانی بدون داشتن مدرک و دلیل از سوی دادگاه پذیرفته نمی‌شود. بنابراین در صورت معرفی منزلی مستقل، مناسب و در حد متعارف، دادگاه حکم به تمکین زوجه صادر خواهد کرد. در صورت خودداری زن از تمکین پس از صدور حکم قطعی، حق نفقه وی ساقط خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
عباس گودرزی

عباس گودرزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
الزام‌ زوج‌ به تامین منزل در محل یا منطقه مشخص از طرف زوجه پذیرفته نیست و صرفا باید منزلی تامین کند که در شان زوجه باشد.در مورد هرگونه ادعای دیگر همسرتان باید ایشان آنها را ثابت کند در غیر اینصورت از طرف قاضی با صرف ادعا پذیرفته نمیباشد.

محمدرضا عطاری شادکهن

محمدرضا عطاری شادکهن

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۴ نظر)

باسلام
برای اثبات عدم امنیت جانی و کتک زدن و ...باید دلیل و مدرک داشته باشد
حرفهای همسرتون بی اساس هست و دادکاه بدون دلیل اعتباری ندارد تعیین مسکن هم با توجه به اینکه در عقدنامه با زن نیست همین که یکجا داشته باشید یا خرید یا اجاره و وسایل زندگی در حد متعارف کفایت میکنه

محمدجواد خسرو نوبری

محمدجواد خسرو نوبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۱ نظر)

با سلام
مستند به قانون مدنی تعیین اقامتگاه مشترک بر عهده زوج بوده مگر توافقی خلاف آن صورت گرفته باشد . در صورت صدور رای بر الزام به تمکین زوجه و استنکاف ایشان حق مطالبه نفقه از سوی وی ساقط گردیده و با احراز شرایطی می توان صدور حکم مبنی بر اذن بر ازدواج مجدد زوج را از دادگاه درخواست نمود .

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

دادگاه به احتمال زیاد رای بر الزام به تمکین زوجه را صادر میکند .

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

حکم الزام به تمکین به شرط تامین منزل مستقل و مناسب صادر خواهد شد.

مهدیه چاپاری

مهدیه چاپاری

کارشناس حقوقی

با سلام واحترام
فقط کافی است زوج منزلی را جهت تمکین معرفی نمایید مگر اینکه در عقدنامه شرط تعیین مسکن با زن باشد وگرنه اینکه شرط تمکین را نزدیکی به خانه پدر قرار داده صحیح نمی باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید