دریافت پول خرج شده مراسم کفن و دفن مادرم از وراث چگونه است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

سلام شهریور سال ۹۷ مادرم فوت کرد و با دریافت وام از بانک ۲۰ میلیون تومان تمامی خرج کفن و دفن و مراسم مادرم را من پرداخت کردم و طلا های مادرم را برای ابن کار نفروختم در حالی که آن موقع قیمت طلا هر گرم ۳۵۰ هزار تومان بود و طلا ها را می فروختبم می توانستم به پولی که خرج کردم و بردارم در حالی که الان قیمت طلا ۶۴۰ هزار تومان است. می خواستم در این مورد اینجانب را راهنمایی نمایید که من هم به پولم برسم و با وامی که برداشتم زیاد متضرر نشوم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند هزینه کفن و دفن در حد عرف ابتدا از اموال متوفی کسر می‌شود و با ارائه فاکتور قابل مطالبه از وراث است، اما یک وکیل اشاره کرده اگر هزینه‌ها با میل و اختیار خودتان پرداخت شده باشد حق رجوع ندارید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه مطالبه هزینه‌های کفن و دفن از ترکه

هزینه‌های واجب و متعارف کفن و دفن و مراسم مذهبی باید از اموال به جا مانده از متوفی کسر شود و سپس مابقی ماترک بین ورثه تقسیم گردد. شما می‌توانید با ارائه فاکتور، مبالغ پرداختی را از بقیه وراث یا از محل فروش اموال متوفی مطالبه کنید. با این حال، چنانچه پرداخت این مخارج صرفا به میل و اختیار خودتان و بدون قصد رجوع انجام شده باشد، حق طلب کردن آن از سایر ورثه را نخواهید داشت. در نهایت امکان توافق با سایر ورثه برای برداشت این هزینه‌ها از ماترک وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فردین حسین نژاد

فردین حسین نژاد

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۹۸۱ نظر)

با سلام
با ارائه فاکتور میتوانید تمامی هزینه های پرداختی را از وراث مطالبه نمایید یا توافق نمایید از فروش اموال متوفی در حدی که خرج کرده اید هزینه های خود را اخذ نمایید

مهدی مقدس

مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
چون هزینه کفن و دفن و مراسم مذهبی در حد عرف باید از اموال متوفی پرداخت شود شما می توانید این هزینه ها را به عنوان هزینه های واجب و لازم برای انجام تشریفات مربوط به میت از بقیه ورثه مطالبه کنید

فاطمه زارع

فاطمه زارع

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۳ نظر)

بله می توانید این هزینه هاراازکل وراث طلب کنید

عبدالصمد محمدی مقدم

عبدالصمد محمدی مقدم

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۳۵۲ نظر)

اگر به میل و اختیار خود مخارج را پرداخته اید حق رجوع به سایر وراث را ندارید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
سجاد فرهادی

سجاد فرهادی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰ نظر)

با سلام
هزینه کفن و دفن و مخارج متوفی از اموال ایشان برداشته می شود و سپس نسبت به تقسیم ماترک اقدام می گردد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید