درخصوص به جریان انداختن مجدد پرونده استرداد شده چطور اقدام شود؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
پدر بنده در ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۷ فوت شدند و بعد از مراسم چهلم اقدام به تشکیل پرونده جهت انحصار وراثت کردم. وراث شامل ۴ پسر و ۱ دختر به اضافه زنپرمان می باشند که در ابتدا همگی را در لیست استشهادیه بعنوان وارثین ثبت کردم که بعد مدتی متوجه شدیم زن پدرمان صرف داشتن یک اقرارنامه اقدام به انحصار وراثت مستقل کرده و طی آن متوجه شدیم که صیغه آو و پدرم براساس یک اقرارنامه بوده و موقت است و دایم نیست چون براساس شرایط ازدوج دوام (دایم) باید بعد از اقرارنامه مراحل ثبت آن با ارائه مدارک ( آزمایشگاه و دو نفر شهود و خواندان صیغه نامه محرمیت توسط عاقد در دفترخانه ثبت ازدوج و داشتن سند چند برگه ای ازدواج ) انجام شود که متاسفانه این چنین نبود.بنابراین به سفارش وکیل اقدام به استرداد چرونده انحصارورثتی که بعد از اتمام مدتا نتشار در نشریات کثیرالانتشار صورت گرفته کردم.اکنون میخواهم بدانم به چه شکل می توانم پرونده ای که درخواست استرداد روی آن است را مجددا به جریان بیندازم بدون اینکه مراحل انحصار وراثت را از صفر شروع کنم. باسپاس فراوان.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دادخواست انحصار وراثتی که مسترد شده است قابل جریان مجدد نیست و باید دوباره ثبت شود؛ همچنین زن در عقد موقت جزو ورثه نیست و شما می‌توانید در پرونده انحصار وراثت او به عنوان ثالث وارد شده یا اعتراض کنید.

این قاعده کلی درباره دادخواست‌های مستردشده است، اما اقدام بعدی شما به وضعیت فعلی پرونده همسر پدرتان بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اقدام مجدد پس از استرداد دادخواست حصر وراثت

پرونده‌ای که دادخواست آن مسترد شده است از همان نقطه قبلی به جریان نمی‌افتد و برای پرونده خودتان باید مجددا دادخواست ثبت کنید. همسر در صورت موقت بودن عقد، قانونا جزو ورثه محسوب نمی‌شود و ارث نمی‌برد. شما می‌توانید در پرونده‌ای که همسر پدرتان تشکیل داده است به عنوان وارد ثالث وارد شوید و موقت بودن عقد را اثبات کنید تا نام او از وراث حذف شود. اگر برای پرونده ایشان قبلا گواهی انحصار وراثت صادر شده باشد، باید نسبت به آن گواهی اعتراض ثالث ثبت کرده یا تقاضای اصلاحیه نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
یوسف حزبا

یوسف حزبا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۷ نظر)

با سلام دادخواست مسترد شده نیازمند طرح مجدد است ولی با اثبات موقت بودن عقد که بمعنی غیر مستحق بودن ایشان نسبت به ترکه می باشد و شما حق دارید در آن پرونده بعنوان اعتراض ثالث ورود نمائید.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
اگرعقدموقت باشندجزوراث محسوب نیستند

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

دادخواست مسترد شده در پرونده قابل طرح مجدد نمی باشد . شما میتوانید در پرونده مورد تقاضای زن پدر خود اعتراض کرده و به دلیل موقت بودن عقد وی درخواست حذف نام ایشان از شمار وراث را بنمائید .

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، بایستی به عنوان اعتراض ثالث و با اثبات موقت بودن عقد ایشان، درخواست حذف نام ایشان را نمایید.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا
رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

با توجه به اینکه عقد موقت است زن پدر شما جز وراث محسوب نمی شود

علی غزاله

علی غزاله

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۶۹ نظر)

سلام
اگه حصر وراثت صادر شده تقاضای اصلاحیه کنید و در غیر ااینصورت مجدد دادخواست بدهید .ضمن اینکه زنی که عقد موقت بوده جز ودثه محسوب نمیشود

مجتبی عابدی فیروزجائی

مجتبی عابدی فیروزجائی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۳(۳ نظر)

با عرض سلام و وقت بخیر به شما دوست گرامی
بر اساس عرایض شما اگه عقد موقت باشد
میتوان اقدام نمود و پرونده را به نفع خود کشاند.
با تشکر

مصطفی زمانی

مصطفی زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

شما بایستی مجددا اقدام نماید ولی در خصوص دادخواست همسر پدرتان اینکه چه مراحلی را انجام داده اند مهم نیست همین که مدرکی وجود داشته باشد که ازدواج انها دایم بوده کفایت میکند اگر ازدواج انها موقت بوده یا احتمالا دادگاه دادخواست وی را رد خواهد کرد یا شما میتوانید بعنوان ورود ثالث اقدام کنید

باقر رحیمی

باقر رحیمی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۳۲ نظر)

سلام بر شما با توجه به اینکه عقد موقت بوده است به ایشان ارثی نمیرسد چون که جزء ورثه محسوب نمیشوند و در پرونده ایشان بعنوان معترض ثالث ورود کنید و تقاضای حذف نام ایشان رامطرح کنید

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

عقد موقت جزو وراث نمی باشد

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام مستندومستدل به اینکه عقد موقت می باشد زن پدر شما جز وراث تلقی نمی شود.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود در نکاح موقت ارث منتفی است

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام
در خصوص نکاح موقت ارث منتفی است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید