در صورتی که شاکی در پرونده کیفری اعلام رضایت کرده باشد مجدد قابل پیگیری و شکایت توسط شاکی می باشد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

آیا شکایت زنا از دادگاه کیفری یک که متهم حضور نیافته و شاکی رضایت بی قید و شرط گذاشته و ابلاغ حکم اومده منع تعقیب دوباره قابل پیگیری از طرف شاکی هست ؟ و آیا کلا برائت می خورد؟ نتیجه این حکم چی هست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

با ثبت رضایت بی‌قیدوشرط و صدور قرار منع تعقیب، شاکی دیگر حق شکایت و پیگیری مجدد پرونده را ندارد. تنها در صورتی که درخواست ترک تعقیب شده باشد، امکان طرح دوباره شکایت تا یک سال وجود دارد.

این قاعده کلی است، اما نوع دقیق اقدامی که شاکی در پرونده انجام داده مسیر قانونی را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت مجدد پس از رضایت شاکی

چنانچه شاکی در پرونده کیفری رضایت بی‌قیدوشرط ثبت کرده باشد و حکم یا قرار منع تعقیب ابلاغ شده باشد، پرونده بسته می‌شود و شکایت دوباره از سوی او قابل پیگیری نخواهد بود. نتیجه این وضعیت، منتفی شدن تعقیب کیفری نسبت به متهم است. تنها در صورتی که متقاضی به جای رضایت قطعی، درخواست ترک تعقیب داده باشد، تا یک سال مهلت دارد که مجدداً همان شکایت را پیگیری کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام ووقت بخیر
با رضایت شاکی قابل پیگیری مجدد نیست و اگر شاکی ترک تعقیب زده باشد تا یک سال میتواند به همان عنوان شکایت خودرا مطرح کند .

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام قابل شکایت مجدد نیست.

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

با درود فراوان
منع تعقیب میخورد قابل پیگیری مجدد نیست .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید