در صورتی که به همسرم اجازه خروج از منزل را ندهم وی می تواند تمکین نکند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

امروز به همسرم گفتم که فعلا لازم نیست برود منزل پدرش اما همسرم توجهی نمی کند و می گوید هر کاری صلاح بدانم انجام می دهم ؟آیا حق ترک منزل بدون اجازه من را دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگرچه ریاست خانواده با شوهر است و زن باید تمکین کند، اما شوهر نمی‌تواند بر اساس سلیقه شخصی مانع رفت‌وآمد معمول زن به منزل پدر یا اقوامش شود و زن حق این دیدوبازدیدها را دارد.

اینکه ممانعت شما قانونی تلقی شود یا خیر، به این بستگی دارد که این رفت‌وآمد متعارف است یا به اساس زندگی آسیب می‌زند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

حق خروج زن برای رفتن به منزل پدری

طبق نظر وکلا، گرچه ریاست خانواده بر عهده مرد است و زوجه موظف به تمکین است، اما شوهر حق ندارد بر اساس علاقه و سلیقه شخصی محدودیت بی‌مورد ایجاد کند. ممانعت از خروج زن در موارد عادی مجوزی برای عدم تمکین او نیست، اما زن حق دارد به منزل اقوام یا پدرش برود و شوهر در صورتی که این خروج آسیبی به پایه زندگی مشترک نزند نمی‌تواند مانع او شود. در واقع رفتن به خانه پدر و تفریحات متعارف، ترک غیرقانونی منزل محسوب نمی‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام ووقت بخیر
طبق قانون زوجه موظف است از زوج تمکین کند و برای خروج از منزل اجازه زوج نیاز است حال اگر خروج زوجه به پایه زندگی آسیبی وارد نمیکند و صرفا ملاقات خانواده اش می باشد زوج نمیتواند ممانعت کند . اگرچه مدیریت خانواده بر عهده مرد است اما او حق ندارد بر اساس علاقه شخصی خود، محدودیت‌هایی را برای همسرش اعمال کند.

مینا محمدی

مینا محمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱٬۰۷۶ نظر)

سلام و وقت بخیر
با توجه به ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی (در روابط زوجین ریاست خانواده از خصایص شوهر است.)
عدم اجازه برای خروج از منزل مجوزی برای عدم تمکین نیست .
موفق باشید

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام حق ترک منزل ندارد . اما حق دارد به خانه اقوام برود یا تفریح برود و امثال این کارها .

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

با درود فراوان
میتوانند به منزل پدرشان بروند و مانعی ندارد .
نمیتوانید مانع رفت و آمدشان به منزل پدری و اقوامشان شوید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید