در صورت شکایت، چند درصد احتمال موفقیت دارم؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۱۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

عرض سلام و خسته نباشید. بنده از آذر ماه با خانمی عقد کردم. آشنایی قبلی نداشتم و از طریق معرف به بنده معرفی کردن ایشون رو، کلا هم یک ماه صیغه بودیم، بعد از یک ماه صیغه خانواده خانمم اصرار زیادی داشتن که ما صیغه رو بد میدونیم و باید عقد کنن، پدر خانمم گفت که اگه عقد کنید دختر برای شماست بردارید هر جا ببرید و با این حرفشون ما رو فریب دادن و ما هم عقد کردیم، ضمنا شروطی از قبیل محجبه بودن، نداشتن دوست پسر، با پسری نبودن و نوع دقیق پوشش(نپوشیدن لباس تنگ، بیرون نبودن تار مو، آرایش نکردن، نپوشیدن لباس کوتاه، نپوشیدن لباس زاپ دار یا تیغ خورده) و سنگین بودن نیز بعنوان شرایط پیش از عقد در زمان خواستگاری بعنوان خطوط قرمز و الزامات مطرح شده بود، بنده خودم کارم تهران هست و داخل ستاد بانک دارای مقام و منصب هم هستم و درآمدمم خوب هست از نظر اجتماعی خودم و خانوادم از موقعیت بالاتری به نسبت خانمم و خونوادش قرار داریم و از نظر ظاهر هم خانمم کاملا بدقیافه هست و من باز از ایشون بهتر هستم و من فقط چون شرایطم رو قبول کرد باهاشون ازدواج کردم، حال خانمم شرایط رو بعد از مدتی کاملا زیرپا گذاشت و زیر بار هم نمیره، حتی با من قطع رابطه هم کرده که دادخواست الزام دادم و با یه پسر هم پنج سال در ارتباط بوده به گفته خودش که بعد عقد گفت میخواد روابطش رو ادامه هم بده و به گفته خودش رابطش در حد چت تلگرام و احوال پرسی و متعارف هست، مهریشم گذاشته اجرا و من رو هم با این عنوان که طلا بخری من امانت نگه میدارم هر موقع نیاز داشتی ببر بفروش فریب داده و مقدار زیادی هم براش طلا خریدم که همه رو بالا کشیده. آیا میتونم مدعی فسخ نکاح شم؟
برای شروطی که گفتم، عینا در حضور دو نفر شاهد گفته شده(شاهد همون معرف بوده که آشنای دو طرفه هست و به اونها نزدیک تره) و در عقدنامه قید نشده. برای طلا منتها در حد حرف بوده و مکتوب چیزی ندارم و فقط فاکتور دارم ولی بقیه مواردی که ایشون زیر پا گذاشتن رو در حد صدا و چت و یه عکس بدون حجاب اینستاگرام هم ازشون دارم که عکس اینستا رو میتونن انکار کنن. در صورت شکایت، چند درصد احتمال موفقیت دارم؟ در صورت شهادت شاهدین.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا متفق‌القول هستند که موارد مطرح‌شده شرایط فسخ نکاح را ایجاد نمی‌کند و امکان فسخ وجود ندارد. با این حال، درباره طلاها در صورت موجود بودن و داشتن فاکتور و رسید واریز، امکان طرح دعوای استرداد وجود دارد، هرچند برخی معتقدند طلاها متعلق به زوجه است.

قواعد فسخ نکاح در قانون مشخص و محدود است، اما وضعیت استرداد طلاها به نامِ خریدار در فاکتور و موجود بودن آنها بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم امکان فسخ نکاح و شرایط استرداد طلا

با توجه به نظر وکلا، شروط و موارد بیان‌شده از موارد قانونی فسخ نکاح محسوب نمی‌شوند و پیگیری این عنوان به نتیجه نمی‌رسد؛ در صورت تمایل به جدایی، مسیر قانونی طلاق مطرح است. در خصوص طلاها، اگر فاکتور خرید و رسیدهای واریز به نام شما باشد و طلاها همچنان نزد همسرتان موجود باشند، می‌توانید دادخواست استرداد طلا مطرح کنید. البته توجه داشته باشید که برخی دیدگاه‌ها طلاجات پس از عقد را متعلق به زوجه می‌دانند و اثبات امانی بودن آن اهمیت دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
راضیه حیدری

راضیه حیدری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

قابل فسخ نمی‌باشد در خصوص طلاها اگر فاکتورها به نام شما میباشد میتوانید دادخواست استرداد دهید.

فاطمه امیری

فاطمه امیری

وکیل پایه دو مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۴۷ نظر)

با سلام امکان فسخ نکاح وجود ندارد .در خصوص طلاها درصورتی که موجود باشند با استناد فاکتور خرید و رسید واریز وجه میتوانید نسبت به استرداد آن ها اقدام کنید

زینب ایمانی

زینب ایمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۶ نظر)

با سلام
موارد ذکر شده از موارد فسخ نکاح نمی باشند
مگر اینکه دارا بودن صفت خاصی شرط شده باشد و ایشان فاقد وصف مقصود بوده،در اینصورت نیز با توجه به فوری بودن خیار فسخ به محض اطلاع باید سریعا اقدام شود.

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

امکان فسخ نکاح با توجه به توضیحات شما وجود ندارد .

نمایش ۸ پاسخ دیگر وکلا
گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

به نظر نمی رسد فسخ نکاح به نتیجه ای برسد دوست عزیز

الهام بدری

الهام بدری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
امکان فسخ نکاح وجود ندارد.
در خصوص استرداد طلاها؛ در صورت موجود بودن طلا و با استناد به فاکتور خرید و وجوه پرداختی می‌توانید اقدام نمایید.

ابوذر محمدی نژاد

ابوذر محمدی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۱ نظر)

باسلام از مصادیق فسخ نکاح نیست وبعدعقد نکاح طلاجات هم مال زوجه است

عبدالرضا صدیق

عبدالرضا صدیق

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۱ نظر)

با سلام. برای شما با توجه به توضحیات حق فسخ ایجاد نمیشود و فقط حق طلاق دارید که آن هم باید مراحل قانونی طی شود.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام مستندومستدل به توضیحات شما نکاح قابل فسخ نمی باشد.

فاطمه شکیبایی

فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۰(۱ نظر)

امکان فسخ نکاح وجود ندارد درصد موفقیت کم است

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
با توجه به توضیحات بعید بنظر میرسد بتوانید موفق به فسخ نکاح شوید.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
خیر امکان فسخ نکاح وجود ندارد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید