در صورت برداشتن گوشی همراه و دوباره برگرداندن آن در جای اول آیا مصداق جرم سرقت خواهد شد؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

یه گوشی اگر برداشته بشه و دوربین بگیرهً گوشی و پس بدیم و ریست کرده شده و بدون سیم کارت می تونن شکایت کنن ؟!

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برداشتن موقت گوشی و بازگرداندن آن به جای اول سرقت محسوب نمی‌شود، اما ممکن است مصداق تصرف یا استفاده غیرمجاز باشد.

این یک قاعده کلی است و مواردی مثل مدت زمان نگهداری گوشی و قصد اولیه شما می‌تواند عنوان شکایت را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پیامد حقوقی برداشتن موقت گوشی همراه

صرف برداشتن موقت گوشی و بازگرداندن آن به جای قبلی معمولاً مشمول عنوان مجرمانه سرقت نمی‌شود زیرا سرقت نیازمند قصد ربودن و تصاحب مال است. با این حال، عمل برداشتن گوشی حتی پس از پس دادن آن ممکن است تحت عنوان تصرف عدوانی یا استفاده غیرمجاز مورد شکایت قرار گیرد. اگر گوشی برای مدت قابل توجهی و با قصد تصاحب نگه داشته شده باشد، شرایط متفاوت خواهد بود. طرف مقابل می‌تواند بابت این اقدام شکایت ثبت کند تا مرجع قضایی قصد و نحوه عمل را بررسی کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

خیر، صرف برداشتن موقت گوشی و برگرداندن آن به جای اول، معمولا مصداق سرقت (که رکن مادی آن ربودن مال غیر برای بردن آن است) محسوب نمی‌شود، مگر اینکه قصد بردن (تملک) برای مدت قابل توجهی وجود داشته و صرفا به صورت موقت بازگردانده شده باشد؛ اما عمل برداشته شدن، حتی اگر برگردانده شود، ممکن است مصداق تصرف عدوانی یا استفاده غیرمجاز تلقی شود.

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

در مواردی که مالی برداشته شود و بعد از مدت محدودی دوباره در جای قبلی قرار بگیرد شامل جرم سرقت نخواهد شد و مجازاتی برای آن در نظر گرفته نخواهد شد.موفق باشید    

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام ،در مواردی که مالی برداشته شود و بعد از مدت محدودی دوباره در جای قبلی قرار بگیرد شامل جرم سرقت نخواهد شد و مجازاتی برای آن در نظر گرفته نخواهد شد

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۴۰ نظر)

باسلام
مصداق سرقت نمیباشد و صرفا تصرف و‌ استفاده ی غیرمجاز محسوب می گردد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید