در دوران عقد، همسرم درخواست طلاق داده؛ آیا می‌توانم مانع شوم و هزینه‌هایم را پس بگیرم؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

حدود یک سال و دو ماه است که عقد کرده‌ایم و در این مدت نزدیکی نداشته‌ایم. همسرم از ابتدا رفتار سردی داشت، هیچ‌گاه تماس نمی‌گرفت و می‌گفت دوستم ندارد. اکنون به خانواده‌اش گفته که می‌خواهد جدا شود. سه سوال دارم: اول اینکه اگر او درخواست طلاق بدهد، باید تمام مهریه را بپردازم؟ دوم اینکه آیا می‌توانم هزینه‌هایی مانند طلا و خرج دوران عقد را پس بگیرم؟ سوم اینکه اگر رضایت به طلاق ندهم، چه اتفاقی می‌افتد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

به دلیل عدم نزدیکی، در صورت طلاق تنها نصف مهریه به زوجه تعلق می‌گیرد و بدون رضایت شما نیز طلاق تنها با داشتن وکالت در طلاق، شروط ضمن عقد یا اثبات عسر و حرج ممکن است. مخارج دوران عقد نفقه محسوب شده و قابل پس‌گرفتن نیست، اما درباره امکان استرداد طلاها با ارائه فاکتور میان وکلا اختلاف نظر وجود دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

میزان مهریه و شرایط طلاق در دوران عقد

با توجه به باکره بودن زوجه، در صورت وقوع طلاق تنها نصف مهریه به او تعلق می‌گیرد. مخارجی که در این مدت پرداخت کرده‌اید نفقه به شمار می‌رود و امکان بازپس‌گیری آن‌ها وجود ندارد، اما در خصوص طلاها یکی از وکلا معتقد است با فاکتور قابل مطالبه است و دیگری بازپس‌گیری را منوط به داشتن مدرک یا شرط خاص می‌داند. همچنین اگر شما رضایت به طلاق ندهید، جدایی تنها در صورتی رخ می‌دهد که همسرتان وکالت در طلاق یا یکی از شروط دوازده‌گانه عقد را داشته باشد یا عسر و حرج خود را اثبات کند، در غیر این صورت حکم طلاق صادر نمی‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام
با انعقاد عقد نکاح مهریه به زوجه تعلق می گیرد و با توجه به اینکه همسر شما باکره هستند نصف مهریه به ایشان تعلق می گیرد.
زوجه برای جدایی باید دارای شرایی باشد مثلا یکی از شروط 12 گانه ضمن عقد را دارا باشد یا طلاق توافقی باشد یا وکالت در طلاق داشته باشد در غیر اینصورت منجر به صدور حکم طلاق نمی شود.
همچنین لازم به ذکر است با اتعقاد عقد نکاح نفقه نیز به زوجه تعلق می گیرد بنابراین مخارجی که در دوران عقد انجام داده اید به نوعی نفقه ایشان محسوب می شود و تنها در صورت جدایی می توانید با استناد به فاکتور طلاهایی که برای همسرتان خریده اید آنها را مطالبه نمایید.
موفق باشید

مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

۱) اگر نزدیکی نبوده، در صورت طلاق فقط نصف مهریه به زوجه تعلق می‌گیرد؛ ۲) مخارج و طلاهای داده‌شده قابل پس‌گرفتن نیست مگر اینکه شرط یا مدرک خاصی داشته باشید؛ ۳) بدون رضایت شما طلاق فقط در صورت اثبات عسر و حرج یا داشتن وکالت در طلاق ممکن است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید