در خواست مهریه پس از فوت همسر چگونه انجام شود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

همسرم ۴ ماه پیش فوت کردند.۶۴ سکه به ضمه ایشان بوده است. ایشان یک ماشین ۳ سال قبل برای من خریدند.
آیا مبلغ ماشین باید از سکه ها کسر شود؟
و من درخواست ما بقی سکه ها را داشته باشم؟
همسرم هیچ وقت نگفتند این ماشین به ازای مهریه شما باشد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر مدرک کتبی مبنی بر انتقال خودرو بابت مهریه وجود نداشته باشد، ارزش ماشین از مهریه کسر نمی‌شود و شما می‌توانید تمام سکه‌ها را از ترکه متوفی مطالبه کنید.

این شرایط کلی است و بستگی به وجود یا عدم وجود نوشته‌ای دارد که مشخص کند ماشین به چه عنوانی منتقل شده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

کسر نشدن قیمت خودرو از مهریه متوفی

با توجه به اینکه مدرک کتبی مبنی بر انتقال خودرو به عنوان بخشی از مهریه وجود ندارد، خودرو هدیه محسوب می‌شود و از مهریه شما کسر نخواهد شد. شما می‌توانید تمام ۶۴ سکه را از ماترک همسر خود مطالبه نمایید. برای اقدام قانونی، ابتدا باید گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف تهیه شود. سپس دادخواست مطالبه مهریه به طرفیت وراث در دادگاه حقوقی ثبت گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام
خیر، با توجه به اینکه شما به صورت مکتوب ذکر نکرده اید که ماشین را بابت بخشی از مهریه دریافت کرده اید و سند خودرو نیز به نام شما است شما مالک محسوب شده و از مبلغ مهریه نیز کسر نخواهد شد و می توانید کل مهریه تان را از ماترک مطالبه نمایید.

مرتضی جمالوند

مرتضی جمالوند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام و وقت بخیر ؛
خیر انتقال ماشین ارتباطی به مهریه شما ندارد و شما باید دادخواست مطالبه مهریه را به طرفیت ورثه در دادگاه حقوقی کنید.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
به نظر خودرو هدیه محسوب می شود و شما می توانید تمام سکه ها را بدون احتساب خودرو مطابه نمایید

رضا حسین زاده

رضا حسین زاده

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۱ نظر)

سلام ابتدا باید گواهی حصروراثت از شورای حل اختلاف محل سکونت تهیه کنید که ۴۵روز زمان می برد/سپس به طرفیت وراث دادخواست مطالبه مهریه هریک نسبت به سهم ازماترک خواهید داد.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
بدلیل اینکه هیچگونه مدرکی مبنی بر اینکه خودرو بخشی از مهریه شما بوده وجود ندارد، لذا میتوانید تمام مهریه تان را مطالبه نمایید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید