در اجرای احکام خسارت این چند ماه که به تعویق انداخته رو مانند سود حساب میکنند؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

سلام
برج ۹ سال ۹۸ یک شخص حقیقی محکوم به پرداخت اجرت المثل به مبلغ ۲۵۰ میلیون به بنده شد.بعد از ابلاغ طرف مقابل اعتراض کرد و بعد هم درخواست اعسار داد و... خلاصه پرونده رو به تعویق انداخت.حال که برج ۵ سال ۹۹ هستیم حکم قابل اجرا است.سوال من این است که در اجرای احکام خسارت این چند ماه که به تعویق انداخته رو مانند سود حساب میکنند یا فقط همان اصل پول رو طلب میکنند؟!

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

خسارت تاخیر تادیه علاوه بر اصل پول، از زمان تقدیم دادخواست تا روز اجرای کامل حکم بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی محاسبه و دریافت می‌شود.

این شیوه عمومی است اما اعمال آن کاملا وابسته به متن دادخواست نخستین و حکم دادگاه است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه محاسبه خسارت دیرکرد در اجرای احکام

در واحد اجرای احکام فقط به اصل طلب اکتفا نمی‌شود و خسارت تاخیر تادیه نیز قابل وصول است. این خسارت از تاریخ تقدیم دادخواست تا روز اجرای حکم و پرداخت طلب، بر اساس نرخ شاخص تورم بانک مرکزی محاسبه می‌شود. علت تاخیر و اقداماتی مثل اعتراض یا دعوای اعسار، مانع از محاسبه این مدت نخواهد بود. شرط اصلی دریافت این مبلغ آن است که در دادخواست نخستین خود، خسارت تاخیر تادیه را خواسته باشید و این حق در رای دادگاه ذکر شده باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدعلی محمدی

محمدعلی محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
تا زمان اجرای حکم (پرداخت دبن از طرف خوانده) براساس شاخصهای اعلامی بانک مرکزی و طبق ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی خسارات قابل وصول خواهد بودلیکن حتما خسارات با درخواست شما باید باشه یعنی در دادخواست اصل طلب بعلاوه خسارت تاخیر تادیه دین رو خواسته باشید.

بیتا اخوان مدرس

بیتا اخوان مدرس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۳۷ نظر)

سلام. از تاریخ تقدیم دادخواست لغایت اجرای حکم، خسارت تاخیر تادیه ماهانه را حساب می کنند فرقی ندارد علت چی باشه. داخل رای هم نوشته شده.

امید داوری

امید داوری

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۹۱ نظر)

تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست محاسبه میشود

مهدی رئیسی

مهدی رئیسی

کارشناس حقوقی

با سلام خسارت تاخیر تادیه تا زمان اجرای حکم بر مبنای شاخص رسمی بانک مرکزی محاسبه می شود

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
ام البنین تنکابنی رضایی

ام البنین تنکابنی رضایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۷ نظر)

با سلام. تا زمان اجرای حکم محاسبه می‌شود.

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

باسلام
بله تاخیر تادیه تا اجرای حکم قابل مطالبه است

هشام بهبهانی نژاد

هشام بهبهانی نژاد

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۴ نظر)

سلام
تاخیر و تادیه بر اساس نرخ مصوب بانک مرکزی محاسبه خواهد شد !

محمد مهدی رضیان

محمد مهدی رضیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۴ نظر)

از تاریخ تقدیم دادخواست لغایت اجرای حکم، خسارت تاخیر تادیه ماهانه محاسبه میگردد...

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید