داشتن فلز یاب جرم است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

با سلام داشتن فلز یاب یا ساختنش در خانه جرم محسوب میشود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ساخت، نگهداری یا داشتن فلزیاب بدون دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی غیرقانونی است و موجب توقیف و ضبط دستگاه می‌شود. در صورتی که از این دستگاه برای حفاری غیرمجاز استفاده شود، مجازات حبس نیز در پی خواهد داشت.

این حکم کلی است، اما نوع برخورد قانونی بستگی مستقیم به این دارد که دستگاه فقط نگهداری شده یا در حفاری به کار رفته است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پیامد قانونی داشتن و ساخت فلزیاب بدون مجوز

هرگونه ساخت، نگهداری یا خرید و فروش فلزیاب نیاز به اخذ مجوز رسمی از سازمان میراث فرهنگی دارد و بدون آن تخلف یا جرم محسوب می‌شود. صرفِ داشتن یا حمل دستگاه بدون مجوز، به توقیف و ضبط آن به نفع سازمان میراث فرهنگی منجر خواهد شد. اگر از فلزیاب در حفاری‌های غیرمجاز به قصد کشف اموال تاریخی استفاده شود، علاوه بر ضبط دستگاه، مجازات حبس از یک تا سه سال نیز برای فرد در پی دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
توجه داشته باشید که بر اساس ماده واحد قانون اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری و تبلیغ استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب ۱۵/۱۲/ ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی آن مصوب ۱۶/۱۲/ ۱۳۸۲ هیات وزیران هر گونه فعالیت در مورد دستگاههای فلزیاب ، معدن یاب ، لزوما می بایست با مجوز سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری انجام شود.
چنانچه دستگاه فلزیاب در حفاری غیرمجاز به قصد کشف اموال فرهنگی تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر ضبط دستگاه به نفع سازمان میراث فرهنگی، مرتکب به حبس از یک تا سه سال محکوم می شود .

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

در صورتی که دستگاه مذکور فاقد مجوز قانونی باشد جرم تلقی شده و دارنده آن به حبس محکوم و دستگاه نیز توقیف و ضبط میگردد .

سجاد فرهادی

سجاد فرهادی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰ نظر)

با سلام
نگهداری و ساخت دستگاه فلزیاب اگر بدون مجوز باشد جرم محسوب می شود

فردین حسین نژاد

فردین حسین نژاد

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۹۸۱ نظر)

"با سلام"
در صورت عدم اخذ مجوزات لازم بلی

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
فاطمه حسین پور

فاطمه حسین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

تبلیغ،خرید و فروش و نگهداری و استفاده از دستگاه های فلزیاب منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی است.مجازات حمل،نگهداری و استفاده از دستگاه فلزیاب بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی تخلف محسوب و منجر به توقیف و ضبط دستگاه می شود. در صورتی به حبس محکوم می شود که در حفاری استفاده کنید‌.

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۸۸ نظر)

سلام....تبلیغ،خرید و فروش و نگهداری و استفاده از دستگاه های فلزیاب منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی است.مجازات حمل،نگهداری و استفاده از دستگاه فلزیاب بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی تخلف محسوب و منجر به توقیف و ضبط دستگاه می شود. در صورتی به حبس محکوم می شود که در حفاری استفاده کنید‌.

۰

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید