دادخواست مطالبه خسارت ناشی از ممانعت از حق کیفری

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و ادب، مسیر آب زمین ما از زمینی دیگر عبور می‌کرد که صاحب زمین، مسیر آب را مسدود کرد و ما شکایت کیفری ممانعت از حق دادیم و بعد بیش از دو سال دادگاه رای به حق ارتفاق ما و دستور باز کردن مسیر و برگشتن به حالت سابق داده است. سوال بنده این است که طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، بلافاصله بعد از شکایت باید مسیر باز می‌شده است، چرا قاضی دستور به باز کردن مسیر نداده است و دو سال زمین ما آبیاری نشده است و خسارت دیده‌ایم؟ یا باید درخواست خاصی می‌دادیم؟ الان ما می توانیم با توجه به حکم دادگاه که به نفع ما رای داده است دوباره شکایت حقوقی کنیم و از مشتکی‌عنه خسارت بگیریم؟ با تشکر فراوان.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه حقوقی خسارت بابت ممانعت از حق وجود دارد، اما پیش از هر اقدامی باید وضعیت فعلی زمین را از طریق تامین دلیل ثبت کنید تا آثار خسارت از بین نرود. باز نشدن فوری مسیر نیز به دلیل عدم درخواست دستور موقت در ابتدای شکایت بوده است.

امکان دریافت خسارت قطعی است، اما اثبات میزان دقیق آن به وضعیت فعلی زمین و زمان اقدام شما برای تامین دلیل بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت ممانعت از حق آب

برای باز شدن فوری مسیر در زمان شکایت کیفری، باید درخواست دستور موقت مطرح می‌کردید. با توجه به صدور حکم قطعی، اکنون حق مطالبه خسارات ناشی از ممانعت از حق را از طریق دادگاه حقوقی دارید. پیش از آبیاری مجدد و احیای زمین، حتما از طریق شورای حل اختلاف درخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس ثبت کنید تا آثار خشکی و خسارت به محصولات ثبت رسمی شود. سپس بر اساس این گزارش و حکم کیفری، دادخواست مطالبه خسارت را ثبت کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سکینه چهره خند

سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸ نظر)

سلام و عرض ادب
مستند به رای صادره؛ امکان مطالبه و اخذ خسارت ناشی از انسداد عمدی مسیر آب و ممانعت از استفاده از حق عبور و دسترسی جنابعالی به آب از باب اتلاف و تسبیب و از طریق ثبت دادخواست حقوقی در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع زمین، وجود دارد لکن از آنجا که تعیین میزان خسارات وارد آمده به زمبن بواسطه عدم آبیاری در مدت مزبور، نیازمند ارجاع امر به کارشناس و انجام کارشناسی فنی و تخصصی است و این پروسه طرح شکایت و متعاقبا صدور دستور انجام کارشناسی و اخذ نظریه و صدور رای بر اساس آن توسط دادگاه، یک پروسه طولانی است و در این مدت، ممکن است بر اثر آبیاری مجدد، وضعیت زمین، بهبود یافته و احیا شود و لذا در زمان مشاهده کارشناس، دیگر بررسی میزان خسارات وارده به زمین، قبل از آبیاری و احیای مجدد، سخت یا غیرممکن شود؛ توصیه میشود قبل از آبیاری و احیای مجدد زمین خود، ابتدائا در خصوص وضعیت حاصل شده برای زمین و اشجار و ثمره احتمالی آن بواسطه عدم آبیاری، از شورای حل اختلاف محل وقوع زمین، درخواست تامین دلیل نمایید تا کارشناس قبل از آبیاری مجدد، با معاینه محل، شرایط و وضعیت زمین و اشجار آبیاری نشده را برای مقام قضایی گزارش نماید و ورود خسارات و کیفیت و میزان آن را با عکاسی کارشناسی احصاء و تایید کند تا پس از طرح شکایت حقوقی، مستند به تامین دلیل اخذ شده، محاسبه ریالی میزان خسارات وارده برای کارشناس پرونده امکان پذیر بوده و حقی از جنابعالی تضییع نگردد.

زهرا نیک زاد

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام شمامیبایست همان ابتدادستورموقت مبنی بربازکردن مسیرمطرح میکردید،الان بله میتوانیددرخواست مطالبه خسارت کنید

فائزه احمدی

فائزه احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۶۴ نظر)

سلام وقت بخیر امکان مطالبه خسارت برای شما وجود دارد

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما ،دوست گرامی مستحضر باشید که شما بایستی بدوا دستور موقتی در خصوص باز کردن مسیر می‌گرفتید، البته اکنو. می‌توانید نسبت به مطالبه خسارت اقدام کنید.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا
امیر محمد کریمی

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

بله با ارائه دادخواست مطالبه خسارت به دادگاه حقوقی پیگیر خسارت های خود باشید.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام خسارت قابل مطالبه می باشد.

علی تقوی

علی تقوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۲۰ نظر)

باسلام ودرود بدوا تامین دلیل با جلب نظر کارشناس سپس اظهارنامه ونهایتا دادخواست مطالبه خسارت مطرح کنید.

امیر ابوعلی

امیر ابوعلی

کارشناس حقوقی

درود
شما باید از طریق اجرای احکام جهت برقراری مسیر اب اقدام کنید دادخواست مطالبه خسارت از طریق محاکم حقوقی مطرح کنید

محبوبه باقری نیا

محبوبه باقری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام
بله امکانپذیر است ابتدا تقاضای تامین دلیل با جلب نظر کارشناس کنید.

مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام؛
در ابتدا در شواری حل اختلاف درخواست تامین دلیل را مطرح نمایید و سپس به استناد ان دادخواست مطالبه خسارت را در دادگاه ثبت نمایید.

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام بله ابتدا تامین دلیل انجام دهید و به استناد گزارش آن دادخواست مطالبه خسارت دهید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
بله پس از اخذ تامین دلیل از شورای حل اختلاف می توانید دادخواست مطالبه خسارت مطرح کنید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
دادخواست مطالبه خسارت مطرح کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید