خسارتی به من وارد میشود؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام.
بنده سال ۱۳۹۷ یعنی پنج سال پیش واحد مسکن مهر عمران از نفر سومی خرید کردم.
نفر دوم به علت طلبی که داشته طی یک سفته از نفر اول و پیگیری از طریق شورای حل اختلاف و در نهایت از طریق مزایده گذاشتن و عدم حضور نفر اول، شورای حل اختلاف سند را به نام نفر دوم میزند و او هم قانونی به نفر سوم می فروشد و بعد از مدتی نفر سوم هم به من می فروشد.
مسکن مهرها تا سال ۱۴۰۰ فقط شما اعیان میشدند و عرصه اجاره ۹۹ ساله بود. در سال ۱۴۰۰ عرصههای مسکن مهر توسط دولت فروش گذاشته شد من عرصه واحد را هم قانونا مبلغ را واریز کردم و سند عرصه هم به نام من شد علاوه بر سند اولیه که فقط اعیان بود.
الان بعد از پنج سال نفر اول آمده و میگه سفته نفر دوم آدرسش اشتباه بوده و فرد دوم آدرس خود را عامدانه در سفته درج نموده و من اطلاعی از ابلاغها و مزایده ها و و ... نداشته ام بنابراین مزایده باطل هست وابلاغ واقعی نبوده. از من که سندها به نامم هست و از نفر دوم شکایت کرده است(مطالبه خسارت دادرسی).
به نظر شما درست هست از من شکایت کرده؟من که نقشی در مزایده نداشته ام.
موضوع دیگری که در شکایت عنوان کرده اند این بوده که ارزش ملک بیشتر از میزان اعلام شده کارشناسی و بدهی سفته بوده و اعتبار قیمت کارشناسی گذشته بوده.
واین که اگر با نفر دوم هم دستی کنند که نفر دوم بگوید سفته آدرسش را خودش اشتباه وارد کرده ومزایده را باطل میکنند؟
واحد خام بوده من در طول این پنج سال صدها میلیون خرج واحد (کابینت ،شیرآلات وشوفاژو نقاشی و شیشه پنجره ها ،کولر آب ، پکیج و...) کرده ام.
به نظر شما چه اتفاقی می افتد ؟ اگر بله چه کسی خسارت بنده رامیپردازد؟
به پیوست متن شکایت که از من و از نفر دوم شکایت شده را ارسال میکنم.لطفا موارد پیوست که شامل تمام ادعاها توسط وکیل فرد نفر اول می باشد خوانده شود چون در موردشان سوال دارم.
گفته شده آدرس سفته را فرد دوم آدرس خود عامدانه درج کرده بنابراین فرد اول بی خبر بوده بنابراین ابلاغ واقعی نیست.در این صورت میبایست نفر دوم ضامن یا تامین بیاورد که نیاورده.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر تشریفات قانونی مزایده و ابلاغ‌ها به درستی انجام نشده باشد، دادگاه می‌تواند مزایده و معاملات بعدی را باطل کند. در این صورت، شما باید به عنوان دارنده سند از حق خود دفاع کنید و خسارات و هزینه‌های انجام‌شده را از فرد منتقل‌کننده پیگیری نمایید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پیامد ابطال احتمالی مزایده بر سند خریدار

اگر تخلف در تشریفات مزایده مثل اشتباه در ابلاغ یا انقضای مهلت شش‌ماهه کارشناسی اثبات شود، خطر ابطال مزایده و معاملات پس از آن وجود دارد. با این حال تا زمان صدور رأی قطعی، شما مالک قانونی سند هستید و باید در دادرسی از حقوق خود دفاع کنید. در صورت ابطال معامله، شما می‌توانید خسارات و هزینه‌هایی را که برای تکمیل ملک صرف کرده‌اید بر اساس مدارک مطالبه نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مظفر قره شیخ بیات

مظفر قره شیخ بیات

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

این موضوع به نظر پیچیده و حقوقی می‌رسد. در اینجا چند نکته وجود دارد که می‌توانند به شما کمک کنند:

۱. **سند مالکیت:** از آنجایی که شما سند قانونی مالکیت خود را دارید و تمام مراحل خرید و انتقال سند از نفر اول به نفر دوم و سپس به شما به‌طور قانونی انجام شده، شما به عنوان مالک مشروع ملک شناخته می‌شوید.

۲. **شکایت نفر اول:** نفر اول اگر در مورد باطل بودن مزایده ادعایی داشته باشد، باید این ادعا را در مراجع قضایی مطرح کند. در این حالت، اگر دادگاه به این نتیجه برسد که مزایده باطل است، ممکن است وضعیت ملک شما تحت تاثیر قرار گیرد. با این حال، شما باید در دادرسی به عنوان طرف سوم و مالک فعلی دفاع کنید.

۳. **مسئولیت نفر دوم:** اگر نفر دوم در وارد کردن اطلاعات اشتباه در سفته عمدا یا به اشتباه عمل کرده باشد، مسئولیت این موضوع بر عهده او خواهد بود. بنابراین، شما می‌توانید علیه او نیز دعوی مطرح کنید.

۴. **هزینه‌های انجام شده:** اگر شما برای واحد هزینه کرده‌اید، در صورتی که ملک به شما تعلق داشته باشد، ممکن است بتوانید از نفر دوم به عنوان کسی که ملک را به شما فروخته است، مطالبه خسارت کنید. در این حالت، بهتر است مدارک و فاکتورهای مربوط به هزینه‌ها را نگهداری کنید.

۵. **خسارت شما:** در صورتی که در نهایت دادگاه حق را به شما بدهد و سند شما را معتبر بداند، به احتمال زیاد نفر اول باید خسارات مربوط به پرونده را پرداخت کند. در غیر این صورت، شما ممکن است بتوانید به نفر دوم مراجعه کنید.

به طور کلی، بهتر است با یک وکیل متخصص در امور ملکی مشورت کنید تا با توجه به جزئیات پرونده شما، راهنمایی دقیق‌تری ارائه دهد و از حقوق شما دفاع کند.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، بنابه اظهارات شما ، و مواردی که فرمودین طبق قانون اجرای ثبت اسناد رسمی و تشریفات مزایده ، بلحاظ اینکه تشریفات مزایده و ابلاغات قانونی و مهلت نظریه کارشناسی جهت برآورد قیمت کارشناسی که فقط ۶ماه اعتبار دارد،بدرستی و صحیحا صورت نگرفته ، عملیات مزایده درخور ابطال و درنتیجه تمام معاملات بعدی نیز ابطال میشود.
بهتر است با برقراری مشاوره تلفنی یا آنلاین با سایت بنیاد وکلا با ارسال تصاویر مدارک مربوطه با ما بیشتر مشورت کنید تا پاسخ قاطع داده شود و راهکار صحیح قانونی ارایه گردد

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴ نظر)

بر اساس مواردی که اشاره کردید توصیه می کنم از طریق سایت مشاوره تلفنی را تنظیم کنید تا با ارسال مدارک و مطالعه آن ها امکان راهنمایی دقیق فراهم گردد

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام ابطال مزایده در صورتی که تشریفات مزایده بدرستی انجام نشده باشد ظرف مدت زمان مشخصی می باشد اگر با حکم دادگاه مزایده باطل گردد معاملات بعدی هم باطل می شود و توصیه می شود از خدمات وکیل استفاده نمایید

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
اسناد و مدارک بایستی بررسی شود.

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

درود
اسناد و‌مدارک بایستی بررسی گردد

فاطمه صفایی پور  زمانی

فاطمه صفایی پور زمانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶ نظر)

با سلام
علی رغم توضیحات شما مدارک و شکوائیه های تنظیمی باید بررسی شود.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
نیاز به بررسی جزئیات بیشتری می باشد

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،نیاز به بررسی دارد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

وقت بخیر....عرض ادب ،نیاز به بررسی دارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید