خسارت تاخیر تادیه از چه زمانی محاسبه خواهد شد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

باسلام
خسارات تاخیر تادیه از زمان ارسال اظهارنامه محاسبه می شود یا از زمان دادخواست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

محاسبهٔ خسارت تاخیر تادیه به نوع مدرک طلب بستگی دارد؛ در اسنادی مانند چک یا قرارداد با موعد معین از سررسید، و در سایر دیون معمولا از تاریخ ارسال اظهارنامه به شرط تصریح به مطالبه محاسبه می‌شود.

این قاعده کلی است اما تاریخ دقیق شروع خسارت به منشأ دین شما و نحوهٔ مطالبه‌اش برمی‌گردد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

زمان محاسبه خسارت تاخیر تادیه

زمان آغاز محاسبه خسارت تاخیر تادیه بر اساس نوع دین تعیین می‌شود. اگر طلب شما چک باشد معمولا از تاریخ سررسید، و اگر سفته باشد از تاریخ واخواست محاسبه خواهد شد. در مواردی که دین مستند به قرارداد است، تاریخ مندرج در قرارداد ملاک است. در سایر طلب‌ها نیز در صورتی که در اظهارنامه صراحتا پرداخت دین مطالبه شده و پیوست دادخواست شود، خسارت معمولا از تاریخ ارسال اظهارنامه محاسبه می‌گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
بستگی به مطالبات شخص دارد که ایا وجه نقدی است چک یا سفته یا چه موضوعی.
اگر چک باشد از سررسید چک،سفته باشد از تاریخ واخواست،دین باشد از روز پرداخت دین که بایستی قرارداد یا دست نوشته یا هر رسید دیگری موجود باشد.

بهنام جعفری

بهنام جعفری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

سلام اگر چک باشد از تاریخ سررسید ولی خسارت تاخیر باشد از تاریخ مشخص شده در قرارداد.

محسن نریمانی ده نوی

محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۳۱ نظر)

ماده ۵۲۲ -قانون آیین دادرسی مدنی:
در دعاویی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه ، داین و تمکن مدیون ، مدیون امتناع از پرداخت نموده ، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار ، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر این که طرفین به نحوه دیگری مصالحه نمایند.

علیرضا بیگلری

علیرضا بیگلری

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام و احترام
از تاریخ ارسال اظهارنامه به شرطی که در آن تصریح به پرداخت شده باشد.
موفق باشید.

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

این موضوع بستگی به خیلی موارد دارد ، ولیکن معمولا اگر تقدیم دادخواست بلافاصله پس از ارسال اظهارنامه باشد از تاریخ ارسال اظهارنامه ، بهرحال باید منشا دین مشخص باشد که چک است یا سفته یا رسید عادی یا غیره .

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۸۸ نظر)

سلام.....این موضوع بستگی به خیلی موارد دارد ، ولیکن معمولا اگر تقدیم دادخواست بلافاصله پس از ارسال اظهارنامه باشد از تاریخ ارسال اظهارنامه ، بهرحال باید منشا دین مشخص باشد که چک است یا سفته یا رسید عادی یا غیره .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید