خانم بنده با استرداد جهیزیه و مامور به همراه خانواده اومدن و جهیزیه رو بردن و حضانت فرزند هم گرفت، چه کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

سلام خانم بنده با دادخاست استرداد جهیزیه و مامور به همراه خانواده اومدن و جهیزیه رو بردن و یه حضانت فرزند هم گرفت و پسر سه سالمون هم با خودش برد ، برای استرداد جهیزیه دادگاه بریده شده برامون که تقریبا ده روز دیگه زمان دادگاه ، ولی هیچ اقدامی فعلا برای مهریه و طلاق و انجام نداده ، میخاستم ببینم تکلیف من چیه ، خیلی سردرگمم ممنون میشم راهنماییم کنید

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

جهیزیه متعلق به همسر است و حق بردن آن را دارد، همچنین حضانت فرزند تا پایان هفت سالگی قانوناً با مادر است. شما می‌توانید دادخواست الزام به تمکین ثبت کنید تا در صورت عدم بازگشت زوجه، نفقه‌ای به او تعلق نگیرد.

این قواعد کلی حضانت و جهیزیه است، اما وضعیت پرونده شما به مواردی مثل وجود سیاهه جهیزیه یا صدور حکم قطعی عدم تمکین بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف قانونی جهیزیه، حضانت و تمکین همسر

اموال جهیزیه طبق قانون و سیاهه متعلق به زوجه است و دادگاه به نفع او رای می‌دهد، بنابراین مانع قانونی برای بردن آن وجود ندارد. حضانت فرزند سه ساله نیز تا پایان هفت سالگی با مادر است و پس از آن اولویت با پدر خواهد بود. از آنجا که ترک منزل از مصادیق عدم تمکین است، شما می‌توانید دادخواست الزام به تمکین بدهید که در صورت عدم بازگشت، نفقه‌ای به زوجه تعلق نگیرد. همچنین اگر تصمیم به طلاق از طرف شما باشد، می‌توانید هم‌زمان دادخواست اعسار برای تقسیط مهریه ارائه کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مرتضی ابراهیمی زیولایی

مرتضی ابراهیمی زیولایی

کارشناس حقوقی

۴٫۵(۱۹ نظر)

سلام
میخاستم ببینم تکلیف من چیه /در صورتیکه طلاق از طرف شما باشد میتواند دادخواست اعسار داده تا در صورت پذیرش مهریه به صورت اقساط, به زن پرداخت شود و دادخواست طلاق از طرف شمابا دادخواست اعسار منافاتی با هم ندارند.

از آنجا‎‎ که ترک منزل، یکی از مصادیق عدم تمکین به شمار می‎رود، بنابراین، می‎توانید به دادگاه مراجعه کرده و الزام زن را به تمکین بخواهد. در صورتی که دادگاه ادعای عدم تمکین را درست تشخیص دهد و حکم قطعی محکومیت زن صادر شود، نفقه ای شامل زن نخواهد شد.
مطابق با ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند، سکونت داشته باشد.
برای حضانت و نگهداری طفل مادر تا ۷ سالگی (پسر یا دختر فرقی ندارد) اولویت دارد و پس از آن با پدر است
مهریه و نفقه جزو حقوق مادی به‌رسمیت‌شناخته‌شده در سند ازدواج است

فاطمه مرادی حقیقت

فاطمه مرادی حقیقت

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۲ نظر)

راجع به جهیزیه شما کاری نمی توانید کنید و اموال جهیزیه متعلق به زوجه بوده و باید مسترد نمایید و در خصوص تمکین می‌توانید دادخواست الزام به تمکین داده واز زوجه بخواهید که به منزل مشترک بازگردد در صورت عدم بازگشت نفقه به زوجه تعلق نمی گیرد حضانت فرزند مشترک نیز تا پایان هفت سال با مادر میباشد

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

سوال شما درخصوص استرداد جهیزیه است و خانم‌شما طبق لیست سیاهه می تواند جهیزیه را ببرد و حکم‌به نفع وی صادرخواهد شد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید