حکم موت فرضی در صورتیکه سن ایشان از 75 بگذرد صادر میشود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

سلام روزتون بخیر. میخواستم بپرسم آیا میشه یکی از طرفین قرارداد علیه طرف دیگر که وظیف داشته خانه ای رو بسازه و تحویل بده ولی حدود 10 سال هست که خبری ازش نیست و سنش از 75 میگذره تقاضای صدور حکم موت فرضی کنه تا قرارداد فسخ بشه و سند آزاد بشه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر ده سال از آخرین خبر بگذرد و سن شخص به هفتاد و پنج سالگی برسد، شرایط صدور حکم موت فرضی فراهم است، اما این درخواست نیازمند ارائه مدارک محکم به دادگاه و اثبات موضوع است.

این شرایط کلی قانون است، اما امکان این اقدام مستقیماً به سمتِ حقوقی شما نسبت به فرد غایب و مدارک موجود بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرایط صدور حکم موت فرضی و طرفین قرارداد

یکی از موارد صدور حکم موت فرضی این است که ده سال از آخرین خبر از شخص گذشته و سن او در پایان این مدت به هفتاد و پنج سال رسیده باشد. صدور این حکم نیازمند ارائه دلایل و مدارک محکم به دادگاه و اثبات کامل است. همچنین طبق مقررات، درخواست صدور این حکم حق اشخاص خاصی از جمله ورثه و کسی است که به نفع او وصیت شده است. بنابراین صرفِ داشتن قرارداد برای اقدام مستقیم ممکن است کافی نباشد و نیاز به بررسی دقیق جایگاه حقوقی شما دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام ووقت بخیر
مصادیقی که دادگاه پس از احراز ان اقدام به صدور حکم فوت فرضی می‌نماید،به شرح ذیل است:
– وقتی که ده سال از تاریخ آخرین خبر در مورد حیات او گذشته و در انقضای مدت مزبور سن او هفتاد و پنج سال باشد.
-گذشت مدت پنج سال از تاریخ ختم جنگ و سه سال در صورت انعقاد صلح در صورتی که شخص جزء نیروهای مسلح بوده و مفقود شده باشد.
-گذشتن سه سال تمام از غرق شدن کشتی که غائب با ان مسافرت کرده و از او خبری نباشد.
(مواد 1020 و 1021 و 1022 قانون مدنی و بند 4 ماده ی 154 قانون امور حسبی)
بر اساس ماده ی 153 قانون امور حسبی،ورثه ی غائب و موصی له(کسی که به نفع او وصیت شده است) حق درخواست صدور حکم فوت فرضی را دارند.

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

با درود فراوان
میتوانید این درخواست را نمایید و فقط در صورت اثبات و صدور رای میتوان چنین عملی انجام شود . دلایل و مدارک محکمی را باید به دادگاه ارائه دهید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید