حکم غیابی هستش اگر از طرف رضایت بگیریم حکم بخشیده میشه؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

با سلام
برادرم با کسی معامله کرده و به مشکل خوردن برادرم گوشی بنده خدا رو گرو میگیره و او هم شکایت میکنه الان برادرم محکوم به سرقت گوشی شده و حکم دادن یک سال زندان
الان حکم غیابی هستش اگر از طرف رضایت بگیریم حکم بخشیده میشه یا باید باز هم زندان رو بره

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند سرقت جنبه عمومی دارد و رضایت شاکی تمام مجازات را از بین نمی‌برد، بلکه فقط باعث تخفیف، تعلیق یا تبدیل حبس می‌شود، هرچند نظری هم مبنی بر تبرئه با رضایت وجود دارد. همچنین توصیه شده به دلیل غیابی بودن حکم، حتما واخواهی ثبت شود تا شاید موضوع سرقت به دلیل اختلاف مالی رد شود.

اینکه مجازات به کلی منتفی شود یا فقط تخفیف بخورد، بستگی به این دارد که در واخواهی اتهام سرقت پابرجا بماند یا عنوان جرم تغییر کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثر رضایت شاکی در حکم غیابی سرقت

چون حکم غیابی صادر شده است، ابتدا باید نسبت به آن واخواهی کنید تا پرونده دوباره رسیدگی شود. اگر موضوع طلب و اختلاف مالی در دادگاه ثابت شود ممکن است عنوان سرقت به کلی منتفی گردد. در صورت اثبات سرقت، رضایت شاکی جنبه خصوصی را از بین می‌برد اما به دلیل وجود جنبه عمومی جرم، معمولا فقط موجب تخفیف، تعلیق یا تبدیل مجازات حبس خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد یاسر رحمانی

محمد یاسر رحمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام. چون جرم سرقت جنبه عمومی هم داره، بنابراین رضایت فقط موجب تخفیف مجازات میشه.. از حکم واخواهی کنید و با توجه به رضایت از دادگاه در خواست تعلیق مجازات یا تخفیف انرا بکنید

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
اگر حکم غیابی بوده است نسبت به آن اقدام به واخواهی کنید و دادگاه مجددا رسیدگی خواهد کرد چنانچه شما مدعی طلب از شاکی هستید موضوع مشمول سرقت ممکن است نباشد لذا برای جلب رضایت شاکی فعلا عجله‌ای نکنید.

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
رضایت ایشان فقط جنبه خصوصی مجازات را ملغی می‌کند اما جنبه عمومی آن کماکان به قوت خود باقی است

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
در صورت اخذ رضایت برادر شما تبرئه می شود
اما در صورت واخواهی می تواند با اثبات مراتب اقدام به اخذ قرار منع تعقیب کند

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
محمد مافی

محمد مافی

کارشناس حقوقی

اگرحکم غیابی باشد ، در صورت تقاضای اعاده دادرسی پرونده. دوباره مورد دادرسی قرار خواهد گرفت و شاکی میتواند طی دادرسی شاکی میتواند در اظهارات خود به مفقود شدن و یا امثالهم اشاره نماید در این صورت بحث سرقت منتفی خواهد بود . ولی در صورت اثبات سرقت و گذشت شاکی برادر شما از جنبه عمومی محکوم به مجازات خواهد شد. لکن دادگاه میتواند نظر به گذشت شاکی در مجازات تخفیف یا تعلیق و یا در صورت عدم سوپیشینه جزای نقدی بدل از حبس صادر نماید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید