حق شکایت و هر دفاع حقوقی از جانب خودش با حکم حجر وی مغایرت ندارد؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

شخصی محجور و حکم حجرش صادر و قطعی شده و نیز برای ایشان قیم قانونی تعیین و دادنامه انتصاب قیم نیز صادر و بدنبال آن از شعبه سرپرستی مربوطه قیم نامه نیز صادر شده است و پس از گذشت حدود دوماه از صدور قیم نامه شخص محجور به شعبه دادیاری سرپرستی مربوطه مراجعه و تقاضای رفع حجر مینماید و شعبه محترم هم محجور را به پزشکی قانونی و تشکیل کمیسیون پزشکی معرفی میکند و در نهایت نظریه کمیسیون به رد دادخواست و تایید همان نظریه اولیه که مستند صدور حکم حجر است میباشد که بعد از دو هفته مجدد به این رد دادخواست از طرف محجور اعتراض داده میشود و شعبه دادیاری مجدد محجور را برای کمیسیون پزشک قانونی معرفی و نوبت کمیسیون ۹۹/۱۰/۸ میباشد و اکنون سوال اینست که مگر نه اینکه شخصی که محجور میباشد و حکم حجرش صادر شده باشد دیگر شخصا حق و صلاحیت استیفای حق را ندارد و مگر قیم ایشان یا وکیل دادگستری با وکالت از جانب قیم حق تنظیم دادخواست رفع حجر و یا اعتراض به رد دادخواست رفع حجر را دارد و اگر شخص محجور این حق قانونی را دارد پس حق شکایت و هر دفاع حقوقی از جانب خودش با حکم حجر وی مغایرت ندارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند فرد محجور شخصاً حق دارد تقاضای رفع حجر و خروج از قیمومت را مطرح کند و این اقدام مغایرتی با وضعیت او ندارد، هرچند نظر مخالفی هم مبنی بر عدم امکان این تقاضا از سوی خود محجور وجود دارد.

این قاعده کلی است اما پذیرش تقاضای رفع حجر یا اقدامات حقوقی محجور به نوع و علت حجر و روند رسیدگی در دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

حق محجور برای تقاضای رفع حجر

اکثر وکلا بر این باورند که فرد محجور می‌تواند شخصاً رفع حجر و اعلام خروج از قیمومت را از دادگاه بخواهد و این موضوع با وضعیت او مغایرتی ندارد. دادگاه نیز پس از رسیدگی و احراز شرایط، خروج از قیمومت را اعلام می‌کند. با این حال یکی از وکلا معتقد است محجور نمی‌تواند این درخواست را شخصاً مطرح کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

مطابق ماده ۱۰۲ قانون امور حسبی : محجور می‌تواند در موارد رفع حجر اعلام خروج از قیمومت را از دادگاه بخواهد و دادگاه پس از رسیدگی و احراز موجب رفع حجر‌خروج محجور را از تحت قیمومت اعلام می‌نماید.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
خیر محجور نیز می تواند رفع حجر خویش را بخواهد.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، خیر، هر محجور می‌توانید تقاضای رفع حجر خویش را داشته باشد.

سید رحیم سادات احمدی

سید رحیم سادات احمدی

کارشناس حقوقی

با سلام .
خیر ، حجر هیچ حقی را از محجور ساقط نمیکند . و طرح دعوا ، شکایت ، دفاع از جانب خودش هیچگونه مغایرتی با حکم حجر ایشان ندارد .
ایشان میتواند تقاضای رفع حجر خویش را از دادگاه بخواهد .

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
محسن سلمان زاده

محسن سلمان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۳۵ نظر)

محجور نمیتواند رفع حجر خود را بخواهد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید