حد و حدود ذکر شده در سند نسبت به اشخاص ثالث معتبر است؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
حد و حدودات ذکر شده در یک سند عادی مثل هبه، که برای مثال مالک یک زمین(زراعی و روستایی) که واهب می باشد، شمال ملک را ملک خود معرفی نموده و مالک و شهود امضا کرده و بر این است ملک مورد نظر(موهوبه) سند رسمی به نامش صادر شده که همان حد و حدود، در سند رسمی نیز ذکر گردیده، حال علیرغم اینکه مرز بندی و تیره بین زمین شمالی مشهود است( و کارشناس نیز در صورتی که مراجعه کند آن را تایید خواهد کرد) فردی(فرزند واهب مذکور ) بر اساس این اسناد مدعی گردیده که این زمین شمالی متعلق به آن فرد است است(تحت دعوای رفع مزاحمت؛ در صورتی که فرد مدعی بیش از ۴۰ سال در آن محل حضور نداشته)، سوال این است که اعتبار آن اسناد، نسبت به زمین واگذار شده است یا نسبت به حد و حدود ذکر شده نیز اعتبار دارند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

حدود و مشخصات درج‌شده در سند رسمی دارای اعتبار قانونی و قابل استناد است. با این حال، در دعاوی مربوط به مرزها دادگاه موضوع را از طریق کارشناس رسمی بررسی می‌کند.

این اعتبارِ کلیِ سند است، اما در اختلاف بر سر مرزبندی، نظر کارشناس و سوابق تصرف می‌تواند ماجرا را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار حدود سند رسمی و تطبیق با کارشناسی

آنچه در سند رسمی قید شده از جمله حد و حدودِ ملک معتبر و در برابر دیگران قابل استناد است. سند عادی هبه نیز که به صدور سند رسمی انجامیده ارزش اثباتی دارد. با این حال، در صورت بروز اختلاف در دادگاه، مرجع قضایی تعیین دقیق مرزها را به کارشناس اراضی کشاورزی ارجاع می‌دهد تا حدودِ سند را با وضعیت زمین تطبیق دهد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رامین رضایی

رامین رضاییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۹۳۲ نظر)

به نظر می رسد دادگاه با ارجاع به کارشناس اراضی کشاورزی موضوع را بررسی می نماید

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود بله معتبر است

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۳۱۹ نظر)

بله،سند رسمی معتبر و قابل استناد است.

محمدرضا پیرمحمدی

محمدرضا پیرمحمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

باسلام
بله سند رسمی معتبر میباشد .

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

بله دارای اعتبار و قابل استناد است.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام دارای ارزش و اعتبارمی باشد.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
بله قابل استناد است و دارای ارزش.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

بله آنچه در سند قید شده معتبر است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید