جلسه با حضور قاضی شورا و رئیس شعبه و دو نفر از اعضای شورا تشکیل می شود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
در جلسه اعسار شورای حل اختلاف
دو نفر هر دو قاضی هستند. و یکی از آنها در جلسه شرکت میکند و آن شخص قاضی که شرکت نمیکند ولی رای صادر میکند بعنوان عضو اصلی محسوب میگردد قاضی صادر کننده رای علی البدل که محسوب نمیگردد؟. و یک رئیس شعبه دارند و یک مسول دفتر دارند
در جلسه اعسار صورت جلسه میشود ؟ و برگه صورت جلسه را رئیس جلسه شعبه و قاضی شعبه شورای حل اختلاف هم صورت جلسه را امضا میکنند.؟
و طبق ماده ۳ شوراها دارای دو عضو اصلی بوده هر دو قاضی بوده یک نفر ار قاضی ها شرکت می کند یک رئیس شعبه هستند یک عضو علی البدل و یک مسول دفتر می باشند. ایا با این وجود عضو علی البدل که دیپلم و بازنشسته و عضو افتخاری هم هست هم حق شرکت در جلسه را دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طبق قانون، هر شعبه شورا متشکل از رئیس، دو عضو اصلی و یک عضو علی‌البدل است و قاضی شورا جداگانه وظیفه صدور رأی را بر عهده دارد.

این چارچوب قانونی ترکیب اعضاست، اما نحوه حضور و رسمیت جلسه به صورت‌جلسه و ابلاغ‌های اعضای حاضر در شعبه شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

ترکیب قانونی اعضا و قاضی شورای حل اختلاف

بر اساس قانون، هر شعبه شورا دارای رئیس، دو نفر عضو اصلی و یک نفر عضو علی‌البدل است و در صورت نیاز مسئول دفتر دارد. قاضی شورا فردی مستقل از اعضا بوده که مطابق مقررات برای انجام وظیفه و صدور رأی در حوزه قضایی تعیین می‌شود. قوه قضائیه می‌تواند قاضی شورا را از میان قضات شاغل یا بازنشسته به صورت تمام‌وقت یا پاره‌وقت انتخاب کند. همچنین یک قاضی ممکن است طبق ابلاغ قانونی به صورت هم‌زمان برای چند شورا تعیین شده باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محسن نریمانی ده نوی

محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۳۱ نظر)

ماده ۳
هر شورا دارای رئیس، دو نفر عضو اصلی و یک‌نفر عضو علی ‏البدل است و در صورت نیاز می ‏تواند برای انجام وظایف خود دارای مسؤول دفتر باشد که توسط رئیس حوزه قضائی مربوط پیشنهاد و ابلاغ آن از سوی رئیس کل دادگستری استان یا معاون ذی‏ربط وی صادر می‏ شود.

ماده ۴
در هر حوزه قضائی یک یا چند نفر قاضی دادگستری که قاضی شورا نامیده می‏ شوند، مطابق مقررات این قانون انجام وظیفه می ‏نمایند.

تبصره۱ـ قوه‌قضائیه می ‏تواند برای تامین قضات شورا از میان قضات شاغل یا بازنشسته استفاده نماید.

تبصره۲ـ مرکز امور شوراها می ‏تواند از قضات شورا به‌صورت تمام‌وقت یا پاره‌وقت استفاده نماید.

تبصره۳ـ رئیس قوه قضائیه می‌تواند یک قاضی را برای چند شورا تعیین کند.

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

....هر شورا دارای رئیس، دو نفر عضو اصلی و یک‌نفر عضو علی ‏البدل است و در صورت نیاز می ‏تواند برای انجام وظایف خود دارای مسؤول دفتر باشد که توسط رئیس حوزه قضائی مربوط پیشنهاد و ابلاغ آن از سوی رئیس کل دادگستری استان یا معاون ذی‏ربط وی صادر می‏ شود.

ماده ۴
در هر حوزه قضائی یک یا چند نفر قاضی دادگستری که قاضی شورا نامیده می‏ شوند، مطابق مقررات این قانون انجام وظیفه می ‏نمایند.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

..هر شورا دارای رئیس، دو نفر عضو اصلی و یک‌نفر عضو علی ‏البدل است و در صورت نیاز می ‏تواند برای انجام وظایف خود دارای مسؤول دفتر باشد که توسط رئیس حوزه قضائی مربوط پیشنهاد و ابلاغ آن از سوی رئیس کل دادگستری استان یا معاون ذی‏ربط وی صادر می‏ شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید