جعل رسید بانکی توسط کارفرما را چطور پیگیری نمایم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام. من یک پروژه ای رو برای یک کارفرما انجام دادم، چون پروژه یک روزه بود و ارزش مالی زیادی نداشت قرارداد نبستیم. بعد از انجام کار کارفرما از من شماره شبا خواست تا واریزی به صورت حواله انجام بشه و گفت تا یک روز به حساب می خوابه. من هم رسید حواله رو خواستم و یک رسید "انتقال وجه عادی پایا" (بانک شهر) بهم از طریق تلگرام فرستاد و من هم فایل رو تحویل دادم.

حالا نزدیک یک هفته گذشته و واریزی انجام نشده، جواب هم نمیده. میخواستم ببینم به نظرتون چیکار میشه کرد؟ مبلغ پروژه پایینه فقط به خاطر زرنگی و سوءاستفاده ای که شده می خواستم بدونم. ممنون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر رسید جعلی در دست دارید، می‌توانید به عنوان جعل رایانه‌ای شکایت کیفری مطرح کنید و برای دریافت دستمزد نیز از طریق شورای حل اختلاف دادخواست مطالبه طلب بدهید.

اینکه مسیر کیفری نتیجه بهتری بدهد یا حقوقی، به میزان مدارک شما از رسید ارسالی و توافق انجام کار بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت جعل رایانه‌ای و مطالبه طلب

چنانچه تصویر سند ارسالی از طرف کارفرما موجود باشد، امکان طرح شکایت با عنوان جعل رایانه‌ای وجود دارد. طبق قانون جرایم رایانه‌ای، ساخت یا تغییر داده‌های قابل استناد جرم بوده و مجازات حبس یا جزای نقدی دارد. علاوه بر مسیر کیفری، برای گرفتن دستمزد خود می‌توانید دادخواست مطالبه طلب را از طریق شورای حل اختلاف پیگیری کنید. در صورت اثبات ادعا، کارفرما محکوم به پرداخت وجه کار انجام‌شده خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

با سلام چنانچه سند ارسالی نامبرده موجود است به عنوان جعل رایانه ای از ایشان شکایت نمایید.
طبق قانون جرایم رایانه ای:
هرکس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود، جاعل محسوب و به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد:

الف) تغییر یا ایجاد داده‎های قابل استناد یا ایجاد یا واردکردن متقلبانه داده به آنها،
.....

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

باید ازطریق شورای حل اختلاف دادخواست مطالبه طلب رامطرح کنید . درصورت اثبات ادعا طرف محکوم به پرداخت وجه می گردد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید