تکلیف خواهان فوت شده چیست؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

۱۰ تا برادر و خواهریم. یکی از برادرهای مان فوت کرده است ۶ ماهه. در زمان حیات بخشی از زمین ها و ارث همه رو به طریق وکالت از پدر معامله کرده بود. پدرم در آن زمان محجور بوده. حالا دنبال کارهای محجوریت و ...هستیم. دادخواست محجوریت مطرح کردیم ولی چون به طرفیت همه برادر نواهرها نبود رد شد. مدارک و ..دال بر محجوریت همگی موجود می باشند. ۹ تا از برادر و خواهر ها برای طرح دادخواست بعنوان خواهان و خوانده حاضر هستند. تکلیف برادر فوت شده چی میشه؟ چون خانمش حاضر به همکاری نیست چون با تایید محجوریت و برگرداندن میراث پدری بنفع ش نیست. میشه ما ۹ نفر خواهان بشیم و خوانده مرحوم برادرم باشه؟ انحصار وراثت برادر نسبت به ورثه خودش و از طریق دادگاه میتونیم بگیرم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شخص فوت‌شده نمی‌تواند طرف دعوا قرار گیرد و باید علیه وراث او اقدام شود. شما به عنوان ذی‌نفع می‌توانید خودتان گواهی انحصار وراثت برادر را بگیرید؛ البته اگر برادر قبل از پدر فوت شده باشد، در دعوای محجوریت نیازی به طرف قرار دادن وراث او نیست.

وضعیت دعوا بسته به اینکه پدر در قید حیات است یا تاریخ فوت او نسبت به برادر چگونه بوده، تغییر می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

طرف دعوا قرار دادن وراث برادر متوفی

طرح دعوا به طرفیت شخص متوفی امکان‌پذیر نیست و باید وراث او طرف دعوا قرار گیرند. شما به عنوان ذی‌نفع می‌توانید رأساً از طریق شورا برای اخذ گواهی انحصار وراثت برادر متوفی اقدام کنید. چنانچه برادر پیش از پدر فوت شده باشد، برای دعوای محجوریت نیازی به طرف دعوا قرار دادن وراث او نیست، اما جهت ابطال معامله‌ها باید پس از اثبات محجوریت، به طرفیت وراث برادر اقدام نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام چنانچه پدر در قید حیات است یا پس از برادر فوت شده اقدام برای محجوریت نیازی به وراث برادر ندارد ولی برای ابطال انتقالات پس از احراز محجوریت می توانید بدوا همگی یا یکی از برآرد خواهران با توجه به وجود سمت دادخواست انحصار وراثت برادر تان را مطرح نموده و پس از آن به طرفیت وراث ایشان اقدام کنید

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام اگر برادر قبل از پدر فوت شده نیازی نیست وراث برادر را طرف قرار دهید ولی در غیر اینصورت با اخذ گواهی حصر وراثت ایشان از شورا ،وراث را طرف قرار دهید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
به عنوان ذی نفع می توانید نسبت به اخذ گواهی حصر وراثت برادر اقدام و متعاقبا به طرفیت وراث وی طرح دعوا نمایید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
می توانید جهت اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید