تفاوت متن استشهادیه و اعسار برای مهریه

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

با سلام
اگه لطف کنید یه متنی از استشهادیه و اعسار برای تقسیط مهر برام بنویسید ممنونتون میشم. من وضع مالی خوبی ندارم و دانشجو هستم و هزینه مخارجم بعهده خانوادم می باشد. در ضمن چندتا شاهد باید ببرم؟ جلسه اول میشه ببرم شاهدا رو؟ استشهادیه با اعسار فرق میکنه؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اعسار دادخواستی است که برای اثبات ناتوانی مالی به دادگاه ارائه می‌دهید، اما استشهادیه برگه‌ای است که در آن شهود وضعیت مالی و عدم درآمد شما را امضا و تأیید می‌کنند. برای تعداد شهود در پاسخ‌ها به دو تا چهار شاهد اشاره شده که باید آماده ادای شهادت باشند.

این روال کلی اعسار است، اما زمان دقیق ثبت و تعداد شهود به مرحله پرونده مهریه شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تفاوت دادخواست اعسار و استشهادیه مهریه

اعسار عنوان دعوا و دادخواستی است که به دادگاه می‌دهید تا تقسیط مهریه را به دلیل نداشتن توان مالی بخواهید، در حالی که استشهادیه نوشته‌ای است که به امضای شهود می‌رسد و ضمیمه این دادخواست می‌شود. در استشهادیه باید قید شود که شما دانشجو، بدون درآمد و تحت تکفل خانواده هستید و توان پرداخت یکجای دین را ندارید. فرم استشهادیه و لیست اموال در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی موجود است. درباره تعداد شهود در نظرات وکلا بین دو تا چهار شاهد مطرح شده است که باید در جلسه دادگاه جهت ادای شهادت حاضر شوند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
خدیجه طالبی

خدیجه طالبی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
صبر کنید رای قطعی مهریه صادر شود. اجرای احکام مدنی شعبه صادر کننده رای بدوی ( به درخواست زوجه) برای آن اجرائیه صادر می کند و از تاریخ ابلاغ ده رو فرصت دارید مهریه را پرداخت کنید و یا اموالی جهت پرداخت آن معرفی کنید اگر اموالی ندارید می توانید دادخواست اعسار بدهید . اگر تا یکماه از تاریخ صدور اجرائیه دادخواست اعسار بدهید، زوجه نمی تواند (تا زمان قطعی شدن و اجرای رای تقسیط ) برای عدم پرداخت مهریه برای شما حکم جلب بگیرد .
استشهادیه
بدین وسیله از کلیه کسانی که علم و اطلاع کامل دارند از اینکه:اینجانب ............... فرزند ....... به شماره شناسنامه ...... صادره از ....... به شماره ملی ............... دارای شغل ........... ( درصورت اشتغال) به نشانی.................. که وسیله امرار معاش اینجانب ................ می باشد و درآمد ماهیانه/روزانه اینجانب مبلغ.......... ریال که حتی هزینه روزمره زندگی اجاره بها / اقساط وام / شهریه / نفقه زوجه ( فرزندان)را نیز نمی توانم بپردازم و به دلیل عدم تمکن مالی و نداشتن دارایی کافی قادر به پرداخت یکجا و دفعتا واحده محکوم به شامل تعداد ......... سکه طلای تمام بهار آزادی و هزینه دادرسی به مبلغ / معادل ................. ریال را نمی باشم ، خواهشمند است مراتب فوق را در ذیل گواهی نمایید و در صورت لزوم در دادگاه حاضر شده و شهادت دهید . امضاء
گواه اول: اینجانب ................... فرزند ............. به شماره ملی ........... به نشانی ......................... میباشد ، در حدود ...... سال است که آقای ..... را از طریق دوستی/خویشاوندی/ همسایگی می شناسم و با در نظر گرفتن خداوند متعال حاضرم مراتب فوق را در دادگاه شهادت دهم .
گواه دوم: اینجانب ................... فرزند ............. به شماره ملی ........... به نشانی ......................... میباشد ، در حدود ...... سال است که آقای ..... را از طریق دوستی/خویشاوندی/ همسایگی می شناسم و با در نظر گرفتن خداوند متعال حاضرم مراتب فوق را در دادگاه شهادت دهم .

اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

متن استشهادیه درخواست کتبی است در شما میتوانید با استفاده از همسایگان و ... در برگه ای تنظیم نمایید.ولی دادخواست اعسار باید در دادگاه و بوسیله ی 4 شاهد اثبات شود.نمونه دادخواست اعسار به شرح زیر است:

عنوان دادخواست :

دعوای تقابل مبنی برصدورحکم به اعسار( تقسیط) ازپرداخت دین (مهریه از قرار عدد سکه بهار آزادی موضوع کلاسه .................. شعبه 13 عمومی حقوقی )

متن دادخواست :

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی

با عرض ادب و احترام؛ اینجانب به استحضار می رساند اینجانب بموجب عقدنامه مورخ.......که فتوکپی مصدق آن ضم دادخواست است با خوانده ی محترم خانم ............................ ازدواج دائم نموده ام. باعنایت به اینکه تعداد مهریه مورد مطالبه که در سند پیوستی مندرج است لکن به لحاظ فقدان تمکن مالی جهت تادیه دین به میزان مذکور چنانچه شهادت شهود نیز موید اظهارات اینجانب است ؛ به استناد ماده 1 قانون اعسار وقاعده فقهی «لاحرج» خواستار صدور حکم اعسار می باشم .

موفق باشید

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام متن استشهادیه در فرم خاصی است که در دفتر خدمات قضایی موجود است. باید حداقل ۲ نفر شاهد ان را امضا کنند و هر دو را باید در جلسه دادگاه حاضر کنید و همچنین فرم لیست اموال را از دفتر خدمات الکترونیک قضایی بگیرید .

مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

اعسار نام دادخواست حقوقی شما و استشهادیه سند تاییدیه حداقل دو شاهد است که باید ضمیمه آن شود؛ در متن آن بنویسید که شاهدان گواهی می‌دهند شما دانشجو، فاقد هرگونه درآمد و تحت تکفل خانواده هستید و معمولا شاهدان در جلسه رسیدگی با دعوت دادگاه حاضر می‌شوند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید