تعهد نسبت به ندیدن فرزند، آیا مانع حضانت فرزند میشود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

باسلام
من و همسرم قصد جداشدن به صورت توافقی داریم و شوهرم از من خواسته تعهد کتبی در خصوص ندیدن فرزندم بدهم، آیا این تعهد قابل قبول واجرا هست؟
وآیا به دلیل شغل همسرم که کامیون دار هستند و در هفته ۳ تا ۴ روز نیستند، می‌توان حق حضانت را از او گرفت یا نه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دربارهٔ اعتبار تعهد ندیدن فرزند میان وکلا اختلاف است؛ اکثریت آن را فاقد اثر حقوقی می‌دانند ولی برخی آن را معتبر شمرده‌اند. همچنین غیبت‌های طولانی پدر به دلیل شغلش می‌تواند دلیلی برای سلب حضانت باشد به شرطی که عدم توانایی او برای قاضی اثبات شود.

این دیدگاه کلی حقوقدانان است اما وضعیت پرونده به نحوه اثبات ناتوانی پدر در نگهداری طفل نزد قاضی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار تعهد ندیدن فرزند و امکان سلب حضانت

اکثر وکلا معتقدند تعهد مبنی بر ندیدن فرزند فاقد اثر قانونی است زیرا ملاقات حق مادر و فرزند است، هرچند برخی آن را قابل اسقاط می‌دانند. درباره شغل همسر، غیبت چند روزه در هفته می‌تواند زمینه مناسبی برای درخواست حضانت باشد. برای این کار باید در دادگاه اثبات کنید که به دلیل عدم حضور، ایشان توانایی انجام وظایف خود و نگهداری کودک را ندارد. در نهایت تصمیم‌گیری درباره واگذاری حضانت با توجه به شرایط به نظر و تشخیص قاضی بستگی دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
هر

هادی رستمی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۶ نظر)

آیا این تعهد قابل قبول واجرا هست؟
خیر فاقد اثر است
آیا به دلیل شغل همسرم که کامیون دار هستند و در هفته ۳ تا ۴ روز نیستند، می‌توان حق حضانت را از او گرفت یا نه؟
می تواند دلیل خوبی باشد مضاف بر اینکه باید اثبات کنید که چون ایشان حضور ندارند اکثر روزهای هفته را نمی تواند وظایف خودر ا به خوبی انجام دهند

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام این تعهد فاقد اثر حققی است . بستگی به نظر قاضی دارد. ولی امکان دارد حضانت به مادر سپرده شود .

فاطمه حسین پور

فاطمه حسین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

ملاقات مادر و فرزند هم حق مادر است و هم حق فرزند. چنین اتعهدی فاقد اثر حقوقی است
اگر قاضی تشخیص دهد پدر فرزند توانایی نگهداری او را ندارد ممکن است حضانت را به شما واگذار کند.

منوچهر رومی پور

منوچهر رومی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

حضانت هم حق است هم تکلیف ، واضح است که این مهم در شرایطی با مصلحت قاضی به یکی از والدین حضانت اعطا شود ، بنده در مورد تعهد به ندیدن طفل مشترک نظر دادم که این تعهد دارای اثر حقوقی است .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید