تصرف اموال بعدازاقساطی شدن مهریه

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

باسلام با توجه به اینکه بنده پیش قصد۱۰سکه و بعداز۴ماه۱سکه بعنوان قسط اول دریافت کردم وباتوجه به اینکه قاضی دردادنامه گفته که صدورحکم اعسارمانع از استیفاء اموالی که بعدا از همسرم بدست می اورم نمیشودایامن میتوانم اثاث خانه ای راکه باپول۶میلیون وام ازدواج گرفته به دادگاه ارایه وتصرف کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صدور حکم اعسار مانع توقیف اموال بعدی همسر نیست، اما اثاثیهٔ ضروری زندگی جزو مستثنیات دین است و نمی‌توان آن را توقیف کرد، مگر اینکه زائد بر شأن و نیاز متعارف باشد یا فاکتور خرید آن به نام شما بوده و مالکیت خود را اثبات کنید.

این شرایط به این بستگی دارد که اثاثیه خریداری‌شده جزو وسایل ضروری زندگی تلقی شود یا فاکتور خرید به نام شما باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

توقیف اثاث منزل پس از تقسیط مهریه

حکم اعسار مانع از شناسایی و توقیف اموالی که همسرتان بعداً به دست می‌آورد نیست. با این حال اثاثیهٔ ضروری زندگی جزو مستثنیات دین محسوب می‌شود و حتی اگر با وام ازدواج تهیه شده باشد، امکان توقیف آن برای مهریه وجود ندارد. تنها در صورتی می‌توانید روی این اموال اقدام کنید که جزو وسایل زائد بر نیاز متعارف زندگی باشند. همچنین اگر فاکتورهای خرید به نام خود شما باشد و بتوانید مالکیت خود را بر آن‌ها اثبات نمایید، امکان مطالبهٔ آن‌ها را خواهید داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله، حکم اعسار مانع توقیف اموالی که زوج بعدا به دست می‌آورد نیست، اما اثاث ضروری زندگی که جزو مستثنیات دین محسوب می‌شود اگر با وام ازدواج تهیه شده باشد—قابل توقیف و تصرف برای مهریه نیست.
فقط اموالی که زائد بر نیاز متعارف زندگی مشترک باشد امکان توقیف دارد.

یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

در صورتی که فاکتورهای خرید بنام شما باشد و بتوانید ادعای خود را اثبات نمایید میتوانید اثاثیه را مطالبه نمایید.

با احترام

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید