به من اتهام خیانت در امانت زده شده، چگونه از خودم دفاع کنم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام و وقت بخیر
کارمند بنده مبلغی سفته در هنگام استخدام به بنده داده بود. پس از ترک کار بنده سفته های ایشان را عودت دادم.
سپس ایشان به اداره کار مراجعه و بابت عیدی و پایان کار ادعا داشتند که حکم اداره کار صادر و توسط بنده پرداخت شد.
اکنون بعد از مدت زمانی که گذشته ادعا دارند که سفته ها مرجوع نشده و دعوی خیانت در امانت برای بنده انجام داده اند.
من یک نامه ابلاغ ترک کار به تاریخ روز ترک کار دارم که در آن نوشته شده است "مدارک" فلانی مرجوع شده است و توسط کارمند امضا شده است.
به بنده اظهارنامه عودت سفته داده اند و من در پاسخ نوشته ام که طبق نامه شماره فلان شما تمام مدارک خود را گرفته و امضا کرده اید.
حال آنکه سفته ها نزد بنده نمی باشد و ایشان صرفا ادعا دارند به این موضوع، در دادگاه چه دفاعی از خودم می توانم مطرح نمایم.
ضمنا ایشان علاوه بر این کار جهت ضرر زدن به کار بنده در محل کار من نیز توهین ها و تهمت هایی به من و همکارانم زده اند تا برای من در بین همکاران ابروریزی کنند که سو نیت ایشان را نشان میدهد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شما می‌توانید به رسید تحویل مدارک استناد کنید، هرچند برخی وکلا تصریح به نام سفته را لازم می‌دانند؛ همچنین جرم خیانت در امانت تا زمانی که سفته‌ها استعمال، تصاحب یا تلف نشده باشند و سوءنیت ثابت نشود محقق نمی‌شود.

این یک دفاع کلی است و پذیرش آن تا حد زیادی به متن دقیق رسید و وضعیت فعلی سفته‌ها در پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

دفاع با استناد به رسید و نبود سوءنیت

برای دفاع در دادگاه باید به همان رسید امضاشده توسط کارمند مبنی بر تحویل مدارک استناد نمایید، هرچند به عقیده برخی وکلا صرف قید کلمه مدارک ممکن است دلیل کاملی برای پس دادن سفته نباشد. علاوه بر این، تحقق خیانت در امانت نیازمند سوءنیت و اقداماتی مانند استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود کردن سفته به ضرر صادرکننده است که در صورت نبود این موارد، اتهام فاقد وصف کیفری خواهد بود. همچنین در صورت وجود توهین و تهمت در محیط کار، امکان طرح شکایت متقابل از طرف شما وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
غلامرضا قربانی

غلامرضا قربانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۷۲ نظر)

با سلام
اولا دررسید دریافت مدارک باید صریح و روشن به سفته ها اشاره شده باشد وقید اینکه مدارک تحویل گردید کفایت دلیل نخواهد کرد
ثانیا خیانت در امانت در سفته زمانی محقق میگردد که سفته را به ضرر صادر کننده استعمال ناروا یا تصاحب ویا مفقود وتلف نمایید لذا هیچکدام از موارد مذکور محقق نگردیده است ولذا موضوع بعلت عدم سونیت مجرمانه فاقد وصف کیفری خواهد بود

زهره کشاورزی

زهره کشاورزیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۷۶ نظر)

همین سند را در دادگاه بهش استناد کنید که سفته ها رو عودت دادید و شما هم به خاطر تهمت میتوانید شکایت کنید

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

با استناد به همان رسید دعوی استرداد ایشان رد میشود و بابت تهمت و توهین میتوانید از ایشان شکایت نمایید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید