بعد از همسرم تکلیف چند متری که به من فروخته چی میشه؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

همسر من خانه ای را خریده که فروشنده به اون وکالت داده که همسرم به نام خودش بزنه. همسرم چند متر از این خونه را روی کاغذی که خودمون تنظیم کردیم به من فروخته و در اون ذکر کرده که اگه خواست هز زمان میتونه به هر کسی بفروشه . حالا یک وکالت از دخترش گرفته و سند را به جای اینکه به نام خودش بزنه به نام دخترش زده.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

درباره وضعیت معامله شما اختلاف‌نظر وجود دارد؛ برخی وکلا معتقدند دادن حق فروش مجدد به همسر معامله را باطل کرده است، اما گروهی دیگر معتقدند اگر بیع صحیح بوده باشد، ایشان حق انتقال سهم شما را نداشته و می‌توانید بابت انتقال مال غیر و ابطال سند شکایت کنید.

نتیجه نهایی بستگی کامل به متن دقیق آن نوشته عادی و بررسی صحت شرایط معامله شما دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف سهم فروخته‌شده با وجود حق انتقال مجدد

میان کارشناسان درباره قرارداد شما اختلاف است. از یک سو این دیدگاه وجود دارد که شرط امکان فروش مجدد ملک توسط همسر، خلاف مقتضای ذات عقد بوده و کل معامله را از اساس باطل می‌کند که در این صورت مالکیتی نخواهید داشت. از سوی دیگر، اگر شرایط صحت بیع مانند تعیین مشخصات و پرداخت ثمن رعایت شده باشد، انتقال سهم شما به نام دختر مصداق انتقال مال غیر است. در صورت احراز صحت خرید، امکان پیگیری کیفری و دادخواست حقوقی برای ابطال سند وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
منصوره روستائی

منصوره روستائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۶ نظر)

سلام . فروش چند متر از طرف شوهرتون به شما که میفر مائیئ روی کاغذ هم نوشته شده به چه صورت بوده ؟ مبلغی از بابتش پرداختید ؟ تاریخ داره و مشخصات ملک درج شده ؟ سوال تون کلی و بدون اطلاعات کامل از نحوه فروش هست .
چنانچه بین شما و همسرتون درخصوص فروش ملک ( به هر متراژی ) شرایط عقد بیع صحیح انجام شده باشد ، تمام آثار عقد را داراست و اجازه انتقال سهم شما را به دیگری نداشته . از بابت کیفری و حقوقی هم قابل پیگیری و طرح شکایات را دارد .
فروش مال غیر و نیز تقاضای ابطال سند

مصطفی نادریان

مصطفی نادریان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، میتونید از دو راه حقوقی و کیفری از ایشون شکایت کنید ، حق فروش سهم شما رو نداشتند

حمزه قزل سفلی

حمزه قزل سفلی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۶ نظر)

با سلام
در متن سوال قید شده ((همسرم چند متر از این خونه را روی کاغذی که خودمون تنظیم کردیم به من فروخته و در اون ذکر کرده که اگه خواست هز زمان میتونه به هر کسی بفروشه))
با توجه به بند ۱ ماده ۲۳۳ قانون مدنی ،این شرط که (( اگه خواست هر زمان میتونه به هر کسی بفروشه)) به دلیل اینکه شرط خلاف مقتضای عقد بوده و جزو شروط باطل محسوب میشود ، موجب بطلان عقد است. معنای آن این است که از اساس عقد بیعی واقع نشده است.لذا برای شما حق مالکیتی در ملک مذکور ایجاد نشده است . شاد و پیروز باشید.

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

با توجه به اینکه فرمودید همسرتان به شما فروخته و موضوع عنوان انتقال مال غیر دارد که می توانید شکایت کنید

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
مصطفی زارعی شرق

مصطفی زارعی شرق

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام.سوال مبهم است فرمودید که در کاغذی بنام من زده و حق واگذاری هم به شوهر تان دادید و ایشان هم اینکار را کردن و الان مشکل مشخص نیست.

مریم دهقانی

مریم دهقانی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۲۶ نظر)

سلام
ایشان حق فروش سهم شما را نداشته اند.می‌توانیدهمزمان شکایت حقوقی و کیفری علیه ایشان مطرح کنید.

حسین امامی

حسین امامی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۴ نظر)

معامله ملک ولو چند متر باید مطابق شرایط قانونی باشد ک بتوان مطابق قانون از حق خود دفاع کرد.اگر اثبات شود ک حقی از آن خانه دارید و همسرتون سند ملک رو بدون اجازه شما ب نام دخترشون زدن می تونید ب دلیل انتقال مال غیر از ایشون شکایت کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید