برای گرفتن استعلام از اداره ثبت و همچنین برای دریافت مبلغ سهم الارث ام ، میتواند ایجاد اشکال کند یا خیر؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام ، تنها دارایی بنده ، سهم الارث ام از منزل پدری ام است که چندین سال پیش بابت مهریه همسر سابق ام بازداشت شده بود و البته با تشکیل پرونده و صدور رای دادگاه مبنی بر اینکه سهم الارث ام جزء مستثنیات دین است رای به رفع بازداشت داده و با اعلام و درج آن در پرونده موجود در اجرائیه اداره ثبت ، سهم الارث ام از منزل پدری رفع بازداشت شد. حال بعد از گذشت چندین سال و مرحوم شدن مادرمان ، وراث قصد فروش منزل پدری و تقسیم سهم الارث دارند. سوال بنده اینست که : آیا موضوع بازداشتی و رفع بازداشتی سهم الارث ام در هنگام فروش منزل و حضور وراث در دفترخانه ثبت اسناد برای نقل و انتقالات منزل پدری به خریدار و برای گرفتن استعلام از اداره ثبت و همچنین برای دریافت مبلغ سهم الارث ام ، میتواند ایجاد اشکال کند یا خیر؟
توضیحا" : مبلغ سهم الارث ام در حد خرید یک منزل ۵۰ یا ۶۰ متری برای اسکان خود و خانواده ام و یا خرید یک مغازه کوچک و اجاره منزل برای خود و خانواده ام میباشد.
البته چند سالی هست(قبل گرانی خودروها) موفق به خرید یک پراید مدل ۱۳۸۳ شده ام که ارزش آنهم حدود ۵۰ میلیون شده و به علت کرونا از سال ۱۳۹۹ تا الآن بیکار هستم و البته نگران.
در آخر از بابت پاسخگو بودن شما کمال تشکر را دارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر ملک رفع بازداشت شده باشد، استعلام ثبتی و نقل‌وانتقال آن مشکلی ندارد. با این حال، چنانچه هنوز به همسر سابق بدهکار باشید، وجه نقد حاصل از فروش یا خودروی شخصی شما ممکن است توقیف شود.

این شرایط به ثبت قطعی رفع توقیف در سامانه ثبت و نوع دارایی جدیدی که می‌خرید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان انتقال سهم‌الارث و خطر توقیف وجه آن

با صدور و ثبت حکم رفع بازداشت، استعلام ثبتی و فروش ملک پدری در دفترخانه با مشکلی مواجه نمی‌شود. اما اگر بدهی مهریه کماکان باقی باشد، واریز مبلغ سهم‌الارث به حساب بانکی می‌تواند منجر به توقیف آن توسط همسر سابق شود. برای جلوگیری از توقیف مجدد، تبدیل وجه به منزل مسکونی متناسب با شأن توصیه می‌شود، زیرا مغازه جزو مستثنیات دین نبوده و قابل توقیف است. همچنین خودروی شخصی پراید نیز در صورتی که وسیله امرار معاش نباشد، امکان توقیف بابت مهریه را دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

با سلام
از جهت نقل و انتقال اگر رفع بازداشتی شده مشکلی پیش نمی آید اگر هنوز از بابت مهریه مدیون هستین و تعیین تکلیف نشده توصیه می شود با سهم الارث منزل مسکونی تهیه نمایید چون اگر مغازه باشد قابل توقیف هست

ننا فرد

ننا فرد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۹ نظر)

در صورتیکه رفع بازداشت شده باشد مشکلی در خصوص انتقال سهم الارث نخواهید داشت. اگر هنوز بابت مهریه زوجه ی سابق مدیون هستید می توانند خودرو را توقیف نمایند به شرط آنکه تنها وسیله امرار معاش شما نباشد.یک منزل در حد شان و عرف جزء مستثنیات دین محسوب می گردد.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود تنها یک منزل متناسب با شان مستثنیات دین شناخته می‌شود و قابل توقیف نیست
خودرو جزء مستثنیات دین نیست مگر اینکه تاکسی باشد یا تنها وسیله امرار معاش باشد

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

در صورتی که رفع بازداشت شده باشد مشکلی نخواهد داشت و می توانید برای تهیه منزلی که مستثنیات دین تلقی شود اقدام کنید

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
مریم مرادی

مریم مرادیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۳۸ نظر)

سلام جعت استعلام اشکالی ایجاد نهواهد کرد لیکن ممکن است مبلغ حاصل از فروش در ثورت واریز ب حساب شما توسط همسرتان توقیف شود

سارا ادهمی

سارا ادهمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

در صورتی که رفع توقیف شده مشکلی نخواهید داشت اما ‌پراید از مثتسنیات دین نیست

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید