برای پس گرفتن سهم الارث زمین باید اول اثبات نماید که دارای حق و ذینفع است تا شکایت نماید؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

بردیا سهم الارث زمین خود را در عوض سهم الارث منزل با مهدی معاوضه می نماید اما در جلسه فقط برادران شامل بردیا علی مهدی و تنها شاهد راشد ( همسایه ) حضور داشتند. مهدی چون ناراضی بوده همسایه دویست متر زمین به مهدی می دهد تا راضی به معاوضه شود ( که مهدی قولنامه زمین مذکور را ندارد ) بجز مهدی همگی فوت نمودند.
آرش که دایی پسران عباس ( بردیا علی مهدی) است سهم الارث زمین علی را طبق قولنامه و نسق زراعی خریداری می نماید اما همه زمین ها را تصرف می نماید نکته مهم اینکه در قولنامه مذکور علی چندین بار متذکر می شود که این زمین مانند یک قالی است و فقط سهم خودش را می فروشد و نه سهم برادرانش را.
بردیا فوت نموده است و دارای چهار پسر که یکی فوت نموده و سه پسر در قید حیات و دو دختر در قید حیات است.
سئوال: آیا ( مهدی) برای پس گرفتن سهم الارث زمین بردیا از آرش ( که بعد از معاوضه متعلق به مهدی است ) باید اول اثبات نماید که دارای حق و ذینفع است تا شکایت نماید؟ اگر همه ورثه ( فرزندان بردیا ) در دفتر خانه به مهدی اقرار نامه یا هر مدرک لازم باشد، دهند که ارث پدرشان بردیا را به مهدی می دهند، آیا مهدی می تواند علیه آرش بابت زمین طرح دعوا نماید؟
با تشکرو سپاس از وکیل محترم

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
بیتا اخوان مدرس

بیتا اخوان مدرس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۳۷ نظر)

با سلام. اولا اینکه لطفا سوالات طولانی را به قسمت ارزیابی ارسال کنید. ثانیا در خصوص سوالتان در حال حاضر فرزندان بردیا می توانند علیه شخصی که متصرف سهم الارث پدرشان است شکایت کنند و یا به مهدی وکالت بدهند که او چنین کاری انجام دهد بدون اینکه لازم باشد سهم الارثشان را به مهدی بدهند یا اینکه سهم الارثشان را به مهدی بفروشند و یا صلح کنند و یا واگذار کنند لکن مهدی قولنامه ندارد و اگر بخواهد شخصا علیه آرش اقدام کند، مدرکی دال بر مالکیت زمین ندارد و ابتدا باید اثبات مالکیت کند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید