برای مزایده یا تعیین تکلیف زوج چکار باید انجام بده؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

سلام اگه ذوجه اجناسی که توقیف کرده رو بعد از چند ماه اقدامی نکنه برای مزایده یا تعیین تکلیف ذوج چکار باید انجام بده

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اقدام زوج بستگی به علت توقیف دارد؛ اگر توقیف قبل از طرح دعوا و بابت تأمین خواسته بوده و زوجه ظرف ده روز دادخواست نداده باشد، زوج می‌تواند لغو توقیف را بخواهد. اما اگر توقیف در مرحله اجرای حکم قطعی باشد، یا خود زوج می‌تواند تقاضای مزایده کند یا اموال تا پنج سال در توقیف مانده و سپس رفع اثر و بایگانی می‌شود.

این مسیر کلی است و اقدام دقیق شما بستگی به این دارد که توقیف اموال در چه مرحله‌ای از رسیدگی قضایی انجام شده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تعیین تکلیف اموال توقیف‌شده توسط زوجه

اگر اموال قبل از ثبت دادخواست اصلی و بر اساس تأمین خواسته توقیف شده باشد و زوجه ظرف ۱۰ روز دعوا را مطرح نکرده باشد، زوج می‌تواند با درخواست از دادگاه از مال رفع توقیف کند. در صورتی که توقیف پس از صدور حکم قطعی و اجراییه باشد، زوج می‌تواند از مرجع رسیدگی‌کننده درخواست برگزاری مزایده کند. در غیر این صورت، بر اساس نظر برخی وکلا پرونده تا ۵ سال در جریان می‌ماند و پس از آن از اموال رفع اثر یا بایگانی می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
عماد عزت آبادی

عماد عزت آبادی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام
حسب علت توقیف با دو وضعیت مواجه هستیم:
اگر توقیف ناشی از تامین باشد مستند به ماد ۱۱۲ قانون آئین دادرسی مدنی و طرف مقابل نسبت به اصل دعوی تا ۱۰ روز طرح دادخواست نکند به درخواست شما دادگاه قرارتامین رو لغو میکند
اما اگر مستند به حکم قطعی دادگاه توقیف واقع شده باشد مستفاد از ماده ۱۶۸ قانون اجرای احکام مدنی تا ۵ سال پرونده در جریان هست و بعدش از اموال توقیفی رفع اثر میشه.

وحید فراست

وحید فراست

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باید اجراییه توسط زوجه در خصوص اجرای حکم صادر گردد اگر این عمل را انجام نداده است باید زوج تکلیف دعوی زوجه را مشخص نماید تا اجناس از توقیف مرجع قضایی خارج گردد

خدیجه پورمند

خدیجه پورمند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

در این گونه موارد هر چند مستند قانونی وجود ندارد اما مستفاد از ماده ۱۶۸ قانون اجرای احکام مدنی این است که تا پنج سال پرونده در جریان خواهد بود و پس از آن از اموال توقیفی رفع اثر می‌شود و پرونده بایگانی و اموال طبق دستور دادستان یا جانشین وی به امین سپرده خواهد شد و امین با رعایت مصالح خوانده در صورت اقتضا اموال را با اجازه دادستان به فروش رسانده و قیمت آن را تا پیدا شدن یا مراجعه خوانده نگهداری خواهد کرد. یا اینکه اصل اموال را تا مراجعه خ وانده حفظ و نگهداری خواهد کرد و اگر اموال در قرار تامین توقیف شده باشد و قبل از تقدیم دادخواست باشد طبق مقررات ماده ۱۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی پس از گذشت ده روز و عدم تقدیم دادخواست از سوی خواهان با تقاضای خوانده از اموال رفع اثر خواهد شد.

سجاد فرهادی

سجاد فرهادی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰ نظر)

با سلام
درخواست مزایده اموال توقیف شده، تقدیم مرجع رسیدگی کننده نمائید

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
چنانچه توقیف به موجب قرار تامین خواسته باشد و خواهان ظرف ده روز نسبت به خواسته اصلی طرح دعوا ننماید به درخواست خوانده، قرار تامین لغو می گردد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
نیاز به توضیحات بیشتری می باشد

محمد بابادی

محمد بابادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۵ نظر)

مزایده در اجرای احکام انجام میشه

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید