برای رفع ممنوع المعامله از روزی که اقدام میکنیم چند روز زمان میبرد تا رفع آن؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده

سلام روزتون بخیر میخواستم بدونم برای رفع ممنوع المعامله از روزی که اقدام میکنیم چند روز زمان میبرد از سیستم پاک به ممنون میشم پاسخ بدید

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام . ممنوع المعامله ها سه دسته اند و رفع هر کدام شرایط خاصی دارد .حال شما قید نفرمودین به چه دلیل ممنوع المعامله شده اید
در کل بیان کنم که : اشخاصی که عاقل - بالغ و رشید نیستند. طبق قانون معامله با این افراد به دلیل اهلیت نداشتن باطل است.
تجار ورشکسته
محکومین دادگاه ها
دلیل و مبنای حقوقی ممنوعیت اشخاص دسته اول توسط قانونگذار، رعایت مصلحت گروهی از اشخاص به علت رضایت نداشتن و یا فقدان قوه سنجش مصلحت شان است. در واقع این افراد به خودی خود قادر به درک و تشخیص مصلحت شان نیستند. و قانونگذار با منع کردن این افراد، راه سوء استفاده از اموال آنها را مسدود کرده است. به عبارت دیگر دلیل عمده ممنوعیت این اشخاص، حمایت از حقوق خود آنها است.

دلیل ممنوعیت اشخاص گروه دوم و سوم حمایت از افراد جامعه و نظم عمومی در معامله با افرادی که به سبب ملاحظات قانونی، سیاسی یا اقتصادی در انجام معامله ممنوع و محدود شده‎اند. این افراد از سوی مراجع قضایی به سبب ارتکاب جرائم و یا بدهی یا ممنوعیت های قانونی دیگر به‎طور کلی ممنوع المعامله و در مواردی برخی از اموال آنها توقیف می‎شوند و تا زمانی که از آنها رفع ممنوعیت نشود حق انجام معامله در خصوص املاک و دیگر دارایی هایشان به خصوص در دفاتر اسناد رسمی را نخواهند داشت.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید