باید چه کار کرد که این نوع چک ها را رفع اثر نمود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

سلام
بنده می خواهم استناد کنم به ماده ۵ قانون صدور چک که تصریح دارد اگر ۳ سال از برگشت چک گذشته و اقدامی نشده باشد می توان چک را رفع سوء اثر کرد قبلا سوال کردم در این سایت فرمودند باید گواهی عدم شکایت کیفری و حقوقی بگیرید و به بانک مراجعه کنید باز سوال کردم گواهی از کدوم قسمت دادگستری پاسخ این بود گواهی نمی دهند. خوب حالا باید چه کار کرد که این نوع چک ها را رفع اثر نمود

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای رفع سوء اثر از چک پس از گذشت ۳ سال، نیازی به دریافت گواهی از مراجع قضایی نیست و خود بانک موظف به استعلام وضعیت پرونده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

رفع سوء اثر چک بدون نیاز به گواهی دادگاه

طبق قانون، با گذشت ۳ سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت، در صورتی که هیچ دعوای حقوقی یا کیفری ثبت نشده باشد، چک رفع سوء اثر می‌شود. برای این کار نیازی به گرفتن هیچ‌گونه گواهی از دادگستری نیست و بانک‌ها از طریق سیستم یکپارچه، رأساً استعلام‌های لازم را انجام می‌دهند. علاوه بر این روش، امکان مسدود کردن یک‌سالهٔ مبلغ چک در حساب بانکی نیز برای رفع سوء اثر وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
مطابق بند و تبصره ۳ ماده ۵ قانون مزبور با سپری شدن مدت سه‌سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت مشروط به عدم طرح دعوای حقوقی یا کیفری در خصوص چک توسط دارنده از چک رفع سو اثر می شود در این بند اشاره ای به صدور گواهی از سوی مراجع قضایی نشده است لذا کسی که می خواهد از این بند استفاده کند نیازی به ارائه گواهی از دادگستری ندارد و با توجه به یکپارچه شدن سیستم دادگستری ها و بانک ها که در قانون جدید صدور چک آمده خود بانک می تواند در این خصوص کسب اطلاع و عنداللزوم استعلام کند.

جعفر قنبری

جعفر قنبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام و درود ؛
اگر برای چک شما گواهی عدم پرداخت صادر شده و غیر قابل پرداخت بودن آن در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت شده باشد ، بدون نیاز به گواهی دادگاه یا جای دیگر شما میتوانیداز خود بانک درخواست کنید برای مدت ۱ سال ، به اندازه وجه چک ، پول در حسابتان بلاکه کند ( در این حالت بانک به دارنده چک اطلاع میدهد که پول را بردارد ) .
و بعد از ۱ سال از چک شما رفع سوء اثر میشود .

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
پس ازسپری شدن ۳ سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت در صورت اقدام دیگری صورت نگیرد از چک رفع سو اثر می شود
گویا گواهی از سوی دادگاه اخذ نشده است بنابراین کسی که می خواهد از این شرایط استفاده کند نیازی به ارائه گواهی از دادگستری ندارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید