با عدم همکاری مالکین در مشارکت ساخت آپارتمان چه باید کرد؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۲ پاسخ ثبت شده

سلام ...مالکین و همسایگان در خصوص ساخت و مشارکت در آن همکاری نمیکنند و ..

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

الزام مالکان به مشارکت در ساخت به‌طور عادی ممکن نیست، مگر اینکه ضرورت بازسازی و فرسودگی بنا وجود داشته باشد. در صورت پایان عمر مفید ساختمان یا خطر جانی و مالی، موافقان می‌توانند با تأیید کارشناسان و حکم دادگاه و با تأمین مسکن برای مخالفان، اقدام به تجدید بنا کنند.

امکان الزام همسایگان بستگی مستقیم به وضعیت فنی ساختمان و پایان عمر مفید آن دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

الزام مالکان به تجدید بنا در شرایط فرسودگی

نمی‌توان مالکان را بدون دلیل قانونی به مشارکت در ساخت مجبور کرد. با این حال، اگر عمر مفید ساختمان تمام شده باشد یا دچار فرسودگی کلی شده و بیم خسارت جانی یا مالی برود، موضوع با نظر سه نفر از کارشناسان رسمی بررسی می‌شود. در صورت تأیید ضرورت بازسازی و عدم موافقت اقلیت، مالکان موافق می‌توانند با دریافت حکم دادگاه و تأمین مسکن استیجاری مناسب برای مالکان ممتنع، بازسازی را آغاز کرده و سپس هزینه‌ها را طبق سهم هر واحد وصول کنند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
جعفر بهشتی

جعفر بهشتی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۹ نظر)

سلام
باید بر اساس ماده ۱۳ قانون تملک آپارتمانها اقدام کرد
ماده ۱۳ (الحاقی ۱۳۷۶/۳/۱۱)ـ درصورتی‏که به تشخیص سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده و یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار فرسودگی کلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالکان قسمت‏های اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند آن دسته از مالکان که قصد بازسازی مجموعه را دارند، می‏توانند براساس حکم دادگاه، با تامین مسکن استیجاری مناسب برای مالک یا مالکان که از همکاری خودداری می‏ورزند نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام نمایند و پس از اتمام عملیات بازسازی و تعیین سهم هر یک از مالکان از بنا و هزینه‏های انجام شده، سهم مالک یا مالکان یاد شده را به اضافه اجوری که برای مسکن اجاری ایشان پرداخت شده است از اموال آنهااز جمله همان واحد استیفاء کنند در صورت عدم توافق در انتخاب کارشناسان، وزارت مسکن و شهرسازی با درخواست مدیر یا هیات مدیره اقدام به انتخاب کارشناسان یاد شده خواهد کرد.
تبصره۱ـ مدیر یا مدیران مجموعه به نمایندگی از طرف مالکان می‏توانند اقدامات موضوع این ماده را انجام دهند.
تبصره۲ـ چنانچه مالک خودداری کننده از همکاری اقدام به تخلیه واحد متعلق به خود به‏منظور تجدید بنا نکند، حسب درخواست مدیر یا مدیران مجموعه، رئیس دادگستری یا رئیس مجتمع قضائی محل با احراز تامین مسکن مناسب برای وی توسط سایر مالکان، دستور تخلیه آپارتمان یاد شده را صادر خواهد کرد.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام در صورت امتناع مالک از همکاری و احراز نیاز به نوسازی ساختمان باید سایر مالکین ابتدا اقدام به تامین مسکن برای ایشان نموده و متعاقبا با حکم مقام قضایی الزام به تخلیه نمایند

ننا فرد

ننا فرد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۹ نظر)

درود
صرفا در صورت تشخیص کارشناسان مبنی بر فرسودگی و نیاز به نوسازی امکان الزام قانونی از طرف دادگاه برای مخالفین باتحت شرایط قانونی وجود دارد

مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

در صورتیکه ضرورت داشته باشد ممکن است.

نمایش ۸ پاسخ دیگر وکلا
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

الزام شرکا به موافقت با عقد قرارداد مشارکت امکانپذیر نیست . تنها در شرایطی خاص که در قانون مقرر گردیده و بیم خطر جانی داشته باشد میتوان الزام ایشان را از دادگاه درخواست نمود .

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

امکان الزام قانونی در مواقع ضرورت ممکن می باشد

مصطفی مستاجران

مصطفی مستاجرانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸۴ نظر)

با سلام فقط در موارد خاص و اضطراری می توان الزام شرکا را خواست.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام چنان چه ضرورت داشته باشد امکان پذیر می باشد.

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
الزامی در این خصوص وجود ندارد.مگر بیم خطر جانی موجود داشته باشید که در اینصورت میتوانید از طریق محکاکم اقدام نمایید.

سید رسول قاضی

سید رسول قاضی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۰۲ نظر)

با درود چنانچه ضرورت داشته باشد ممکن است

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

امکان الزام قانونی در مواقع اضطراری میسر می باشد

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

تحت شرایطی امکان الزام وجود دارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید