با سوءاستفاده از چک راه صحیح و نحوه شکایت بنده از ایشان باید به چه صورتی باشد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

با سلام.
سال ۸۸ برادرم بدون اطلاع و اجازه من هفت فقره از چک من را به اشخاصی داده. جمع چکها در حدود ۹۰۰ میلیون تومان میباشد که هیچ کدام پاس نشده . به تازگی متوجه این موضوع شدم. راه صحیح و نحوه شکایت بنده از ایشان باید به چه صورتی باشد ؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر برادرتان دسته‌چک را به امانت داشته یا آن را برداشته و امضا کرده است، می‌توانید به عناوین جعل، استفاده از سند مجعول، خیانت در امانت یا سرقت شکایت کنید.

عنوان دقیق شکایت شما به شیوه دسترسی برادرتان به دسته‌چک بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت جعل و خیانت در امانت بابت چک‌ها

شما می‌توانید برای پیگیری موضوع علیه برادرتان در دادسرا شکایت کیفری مطرح کنید. در صورتی که دسته‌چک را به او امانت داده بودید و امضای شما را جعل کرده است، شکایت باید تحت عنوان جعل و خیانت در امانت ثبت شود. همچنین عنوان استفاده از سند مجعول نیز قابل طرح است. اگر چک‌ها بدون اطلاع شما و از طریق سرقت برداشته شده باشد، شکایت سرقت و جعل راهکار مناسب خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حمزه مرادی نژاد

حمزه مرادی نژاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۴۷ نظر)

سلام
اگر دسته چک شما امانت دست برادرتون بوده و ایشون امضای شما رو جعل کرده تحت عنوان جعل و خیانت در امانت شکایت کنید.درصورت سرقت دسته چک هم می توانید شکایت سرقت مطرح کنید.

فاطمه مرادی حقیقت

فاطمه مرادی حقیقت

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۲ نظر)

در صورتی که برادر شما اقدام به جعل نموده باشد می توانید شکایت جعل و استفاده از بعد مجعول را علیه ایشان در دادسرا مطرح نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید