با توجه به عدم توجه دادگاه بدوی و تجدیدنظر به مستندات پرونده، آیا راهی برای احقاق حقم وجود دارد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام.
۱- در یک پرونده شکایت جعل، دادگاه بدون در نظر گرفتن مدارک کارشناسی، رای بر تبرئه متهم داده است. در دادگاه تجدیدنظر اعتراض کردم و به نظر کارشناس، شکل متفاوت مهر، شماره ثبت متفاوت در مهر جعلی و مهر اصلی استناد کردم. اما باز هم دادگاه رای قطعی بر عدم جعل داد! با توجه به عدم توجه دادگاه بدوی و تجدیدنظر به مستندات پرونده، آیا راهی برای احقاق حقم وجود دارد؟
۲- من عوض یک قرارداد چکی را از فردی گرفتم و در رسید مربوطه شرط کردم که اگر چک پاس نشود، کلیه توافقات و تعهدات قبلی به قوت خود باقی است. در قرارداد اولیه دو خسارت برای عدم ایفای تعهد مشخص شده بود. چک پاس نشد. من ابتدا درخواست مطالبه وجه دادم و سپس آنرا مسترد کردم و درخواست الزام به ایفای تعهد قراردادی کردم. دادگاه حقوقی رای قطعی داد که تبدیل تعهد صورت گرفته. من بابت یکی از خسارتها اقدام کردم و دادگاه حقوقی رای قطعی به نفع من داد. برای خسارت دیگر، شکایت کردم که در آن، دادگاه اصلا به رای خسارت اول توجهی نکرد و رای قطعی بر بی حقی من داد. این دو رای در دو شعبه مختلف صادر شد. الان من در مورد خسارتها دو حکم دارم. در حالیکه به نظر میرسد شرایط هر دو یکسان بوده است. چه باید بکنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

در برابر آرای قطعی صادرشده، راهکارهای فوق‌العاده شامل درخواست اعاده دادرسی یا استفاده از اختیارات ماده ۴۷۵ به بعد قانون آیین دادرسی کیفری وجود دارد.

امکان‌پذیری این اقدامات وابسته به تطبیق دقیق شرایط احکام صادرشده با جهات قانونی اعاده دادرسی یا موارد نقض احکام است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پیگیری آرای قطعی از طریق اعاده دادرسی

در صورتی که احکام دادگاه قطعی شده باشند، راه‌های عادی اعتراض بسته است. طبق نظر وکلا، تنها مسیرهای قانونی باقی‌مانده پیگیری از طریق اعاده دادرسی یا اعمال ماده ۴۷۵ به بعد است. برای احکام متعارض یا بی‌توجهی به مدارک، باید دید شرایط پرونده مشمول کدام‌یک از موارد قانونی این مواد می‌شود. پیشبرد این مسیر نیازمند تطبیق جهات پرونده با شروط سخت‌گیرانه این قوانین است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسن اکبرتبار کامی

حسن اکبرتبار کامی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۱ نظر)

با سلام، اعاده دادرسی یا ماده ۴۷۵ به بعد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۸۸ نظر)

....اعاده دادرسی یا ماده ۴۷۵ به بعد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید