این میزان ریالی که الان در اجرائیه مشخص شده تا پایان تسویه، ثابت میمونه یا با قیمت روز سکه کم و زیاد میشه؟
ادامهٔ متن پرسشبستن
سلام. یه اجراییه از طرف اداره ثبت برای مهریه به محل کار من ابلاغ شده. تو این اجرائیه تعداد سکه های مهریه همسرم با توجه به قیمت روز سکه به ریال تبدیل شده و به عنوان بدهی من به ایشون قید شده و از شرکت خواستن که تا تسویه این بدهی ماهیانه یک چهارم حقوق من رو کسر کنن و به ایشون بدن.
با فرض اینکه همین شرایط ادامه پیدا کنه و پرونده دیگه نره دادگاه و زیر دست قاضی
مثلا اگرقرار باشه ماهی ۲ تومن از حقوق من کسر کنن قاعدتا ۵ ماه دیگه باید معادل یک سکه از مهریه ایشون تسویه شده باشه ولی اگر مثلا ۵ ماه دیگه قیمت سکه بشه ۱۵ میلیون، سکه را برای من به قیمت امروز در نظر می گیرن یا ۵ ماه دیگه؟
جمعبندی پاسخ وکلا
بیشتر وکلا معتقدند مبلغِ درجشده در اجرائیه تا زمان اعتراض ملاک است، اما با نوسان قیمت سکه، هر یک از طرفین میتوانند درخواست تعدیل یا محاسبه به نرخ روز بدهند؛ برخی وکلا نیز اصل را بر محاسبه به نرخ روزِ پرداخت میدانند.
این شرایطِ کلیِ کسر حقوق است، اما شیوه دقیق محاسبه به نحوه نگارش اجرائیه ثبت و اقدام همسرتان برای تعدیل بستگی دارد.