این شرکت می تواند بدون مراجعه به داور مرضی الطرفین از طریق دادگاه حقوقی درخواست مطالبه وجه کند؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و عرض ادب
اینجانب قراردادی با شرکتی داشتم که محصولی برایم طراحی کرده و بسازد، مبلغ قرارداد در ابتدا ۵۰ تومان بود و قرارداد دو ماهه، اما بعد از ۱۲ ماه محصول ناقص را به من تحویل داد و گفت تا ۳۰ تومن دیگر ندهی اجازه خروج نمیدهم، من هم به خاطر در خطر نیفتادن آبرویم صورتجلسه تحویل را امضاء کرده و محصول را تحویل گرفتم اما در صورتجلسه زمان تسویه حساب را مشخص نکرده و خالی گذاشتیم، که پس از درج تاریخ توسط شرکت به جرم جعل و سوءاستفاده از سند مجعول محکوم شد، اکنون دادخواست حقوقی مطالبه وجه برای مبلغ مندرج در صورتجلسه مخدوش شده را کرده
با توجه به اینکه در متن قرارداد صراحتا قید شده مرجع حل اختلاف در خصوص قرارداد داور مرضی الطرفین است(داور هم نامه قبول داوری داده است اما از زمان آن حدود دوسال می گذرد و و علیرغم چندین جلسه رسیدگی هنوز رایی صادر نکرده)

۲- با توجه به اینکه در یکی از بندهای قرارداد گفته شده در صورتیکه مشکلی در محصول وجود داشته باشد من می توانم به ایشان اعلام کنم و مشکل را با هزینه خودم بر طرف و از مطالبات شرکت کم کنم (از طریق اظهارنامه و ارسال نامه ایرادات را به شرکت اعلام کرده ام). من حدود ۵۰تومن (دارای فاکتور از پیمانکاران برطرف کننده عیوب) از جیب خودم برای رفع نواقص هزینه کرده ام(هرچند هنوز عیوب به طور کامل برطرف نشده اند) آیا در این شرایط باید دادخواست تقابل بدهم یا می توانم با ارائه همین فاکتورها و استناد به همان بند قرارداد، در جلسه دادرسی و لایحه دفاعیه، از شرکت مطالبه وجه نموده و تا سقف ۳۰ تومن را با شرکت تهاتر کنم، و مابقی را (حدود ۲۰ تومن) از شرکت اخذ نمایم؟

پیشاپیش از لطف شما سپاسگزارم

جمع‌بندی پاسخ وکلا

در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد هادی پورسینا

محمد هادی پورسینا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۹ نظر)

با سلام
۱) درمواردی که طرفین به موجب قرارداد ملزم شده اند که در صورت بروز اختلاف بین آنان شخص یا اشخاص معینی داوری نماید اگر مدت داوری معین نشده باشد مدت آن سه ماه و ابتدای آن از روزی است که موضوع برای انجام داوری به داور یا تمام داوران ابلاغ می شود. این مدت با توافق طرفین قابل تمدید است. در صورتی که داور در مدت سه ماهه مذکور رای خود را صادر و تسلیم نکند و طرفین این مدت را تمدید نکنند می‌توان به دادگاه مراجعه کرد؛ هرچند نظر مخالف هم در این زمینه وجود دارد و طرفین را کماکان ماخوذ به شرط داوری می‌داند.
۲) با توجه به اینکه ادعای شما نیاز به رسیدگی قضایی دارد باید دادخواست تقابل ارائه بدهید.

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

اگر در قرارداد شرط داوری بدون تعیین مدت وجود داشته باشد مدت قانونی داوری سه ماه از تاریخ ابلاغ موضوع به داور است که با توافق طرفین قابل تمدید است و اگر در این مدت رای صادر نشود می توانید به دادگاه مراجعه کنید همچنین برای طرح ادعای خود در دادگاه باید دادخواست تقابل بدهید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید