ایا صدور قرار اناطه اجباری است یا اختیاری؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

بنده دو سال قبل یک زمین مسکونی با قولنامه عادی خریدم. همسر فروشنده با یک وکالتنامه مبهم که ادرسش دقیق نیست و هیچ یک از شرایط صد و نود قانون مدنی رو نداره مدعی زمین شده و دادگاه کیفری از همسرش که فروشنده هست شکایت کرده. متاسفانه دادگاه بدوی به هیچ یک از حرف های من اهمیت نداد. درخواست اناطه و درخواست قرار کارشناسی برای جانمایی زمین رو دادم ولی قبول نکرد. در حالی که روز اول به عنوان مطلع اظهار شدم اسمم رو به عنوان شاکی از فروشنده ثبت کردند و ده ها بار به قاضی گفتم من شاکی نیستم و خریدار زمین خانمم هست ولی به عنوان طرف پرونده و شاکی اسمم ثبت شده. سه نفر شهود یعنی اقوام فروشنده برای گفتن تبانی این زن و شوهر به دادگاه اومدن ولی قاضی اصلا اجازه نداد حرف بزنن. در نهایت هم حکم فروش مال غیر و رد مال صادر شده. دو هفته قبل اعتراض زدم. ایا اصلا دادگاه کیفری این حق رو داشته که در مورد مباحث حقوقی مثل وکالتنامه عادی اظهار نظر کنه یا میبایست اناطه بده؟ چرا هر چی گفتم ادرس وکالتنامه مدعی مربوط به زمین من نیست اهمیت نداد؟ فروشنده خوشبختانه گفته که این وکالتنامه کاری بوده و اصلا در مورد این زمین نبوده ولی قاضی بدون معاینه محل و کارشناس رای صادر کرده. ایا تجدید نظر میتونه اناطه و به کارشناس ارجاع بده؟ دادگاه حقوقی دادخواست دادم ۲۱ شهریور نوبت دادند. ایا بعد از تایید احتمالی این رای همسرم به عنوان شخص ثالث و خریدار زمین میتونه اعتراض ثالث بزنه؟ ضمنا نیمی از زمین به اسم بنده و نیمی به اسم همسرم هست.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صدور قرار اناطه در صورتی الزامی و اجباری است که رسیدگی و تصمیم‌گیری دادگاه منوط به اثبات یا احراز موضوعی باشد که در صلاحیت مرجع قضایی دیگری است، هرچند تشخیص این وابستگی در نهایت با دادگاه است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرایط اجباری بودن صدور قرار اناطه

اگر رسیدگی به یک پرونده مشروط و منوط به اثبات ادعا یا احراز امری باشد که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه یا مرجع دیگری است، صدور قرار اناطه الزامی خواهد بود. با این حال، احراز اینکه رسیدگی واقعاً به موضوع دیگری وابسته است بر عهده و به تشخیص دادگاه رسیدگی‌کننده قرار دارد. همچنین قرار اناطه پس از صدور، قابل شکایت و اعتراض نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رویا مهدوی میمند

رویا مهدوی میمند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۱۴ نظر)

باسلام
اگر رسیدگی به دعوایی منوط به اثبات ادعایی باشد قرار اناطه صادر می شود الزاما و غیر قابل شکایت است.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود اگر رسیدگی منوط به احراز امری باشد که در صلاحیت مرجع دیگری باشد اناطه صادر می‌گردد

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

در صورتی که رسیدگی به موضوع در دادگاه منوط به احراز امری باشد که در صلاحیت دادگاه دیگر باشد قرار اناطه صادر می شود

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
اگر دروکالت نامه در حدود اختیارات فروش ملک تصریح شده باشد در قولنامه باید قید بشود مع الواسطه به ساتناد وکالت نامه شماره ... بله اگر برای الزام به تنظمک سند باشد هرد باید خوانده قرارگیرند

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام چنانچه رسیدگی به اثبات امری منوط باشدکه درصلاحیت مرجع دیگری می باشد قراراناطه صادرمی شود‌.

سهراب کلانتری

سهراب کلانتری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۶۱ نظر)

با سلام
اگر رسیدگی منوط به احراز امری باشد که در صلاحیت مرجع دیگری باشد قرار اناطه صادر می‌گردد.

محمد نظامی وطن دوست

محمد نظامی وطن دوست

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۱ نظر)

سلام
در صورتیکه رسیدگی منوط به احراز امری باشد که در صلاحیت مرجع دیگری باشد قرار اناطه صادر می‌گردد.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
اگر موضوع در صلاحیت آن دادگاه نباشد اجباری است.

مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

قرار اناطه به تشخیص دادگاه اجباری می باشد.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

در خصوص صدور قرار به تشخیص دادگاه عمل می شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید