اگر مالک در زمان اتمام قرارداد مستاجر در کشور حضور نداشته باشد و چند ماه جلوتر از اتمام قرارداد به مستاجر اعلام فسخ قرارداد کرده چرا که در زمان اتمام قرارداد حضور ندارد، و مستاجر موافقت نمی کند، چه باید کرد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

درود و احترام.
بنده صاحب ملکی هستم که پنج سال است به صورت مداوم تحت استیجار یک نفر است. به دلیل شرایط اقتصادی، میزان رهن و اجاره ای که از مستاجر دریافت کردم در طی سه سال اخیر افزایش نداشته.به نسبت نرخ منطقه(رهن ۱۵۰ میلیون و اجاره ۴.۵، بنده از ایشان ۲۰ تومان رهن و۳.۵ تومان اجاره دریافت کردم). چون خودم عازم سفر هستم و حدودا چند ماه برای بستن قرارداد جدید با یک شخص جدید حضور ندارم که مبلغ رهن(بیست میلیون تومان) را به مستاجر بدهم و تا زمان تمدید قرارداد پنج ماه باقی ست، زودتر از موعد قرارداد به مستاجر درخواست فسخ قرارداد دادم که قبل از سفرم، ملک ام را به مستاجر جدیدی و به طور طولانی مدت اجاره دهم که در مدت نبودنم با مشکلی رو به رو نشوم. اما به دلایل مشخص مستاجر موافقت نمی کند و بنده هم شرایط وکالت ملک به غیر را ندارم. با اینکه دو ماه جلوتر از زمان قرارداد به مستاجر اعلام کردم اما املاک به من اعلام کردند که این شخص به دلیل اینکه رهن و اجراه ی کمی پرداخت می کند و چندین سال مستاجر من هستند، عملا صاحب ملک شدند. چطور باید این موضوع را از لحاظ قانونی حل کرد، با توجه به اینکه بنده شرایط شکایت و طرح دعوا در شورای حل اختلاف یا حتی بازگشت از سفر در زمان تمدید یا فسخ قرارداد را ندارم.
ممنون از راهنمایی شما

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

قرارداد اجاره تا پایان مدت لازم‌الاجراست و فسخ زودهنگام آن جز با توافق مستاجر یا داشتن حق فسخ در متن قرارداد ممکن نیست. در صورت عدم حضور مالک، اقدامات قانونی برای تخلیه پس از پایان موعد فقط از طریق وکیل دادگستری امکان‌پذیر است.

امکان الزام مستاجر به تخلیه زودهنگام یا شیوه پیگیری در غیاب شما، به شروط درج‌شده در اجاره‌نامه فعلی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم امکان فسخ زودهنگام بدون توافق یا شرط قرارداد

عقد اجاره عقدی لازم است و هیچ‌یک از طرفین پیش از پایان موعد نمی‌توانند آن را برهم بزنند، مگر اینکه حق فسخ در قرارداد شرط شده باشد یا مستاجر با تخلیه توافق کند. بدون جلب رضایت مستاجر، قانوناً امکان وادار کردن او به تخلیه پیش از پایان مدت وجود ندارد. همچنین ادعای صاحب‌ملک شدن مستاجر به دلیل سکونت طولانی‌مدت مبنای حقوقی ندارد و پس از اتمام تاریخ قرارداد باید ملک تخلیه شود. چنانچه در تاریخ پایان قرارداد در کشور حضور ندارید، باید به یک وکیل دادگستری وکالت دهید تا از طریق مراجع قانونی اقدامات لازم را برای تخلیه انجام دهد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، به هرحال چون عقد اجاره عقد لازم است و تا انقضای مدت اجاره هیچکدام از طرفین حق فسخ قرارداد اجاره را ندارند،مادامبکه ضمن عقد قرارداد اجاره شرط فسخی بنفع موجر درج شده باشد ، خلاصه مالک باید در زمان انقضای مدت اجاره یا شخصا از شورای حل اختلاف محل جهت طرح دعوی دستور تخلیه عین مستاجره بطرفیت مستاجر اقدام نمایند یا وکیل دادگستری انتخاب کنند تا وکیل وکالتا از جانب مالک ملک اقدام قانونی را مطرح نمایند.
بهتر است با برقراری مشاوره تلفنی یا آنلاین با سایت بنیاد وکلا با متخصص حقوقی مشورت کنید تا راهکار مناسبی ارایه گردد

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام یا با توافق باید این تخلیه صورت پذیرد یا ناچارا از طریق وکیل دادگستری نسبت به تخلیه اقدام نمایید

امید یوسفی

امید یوسفی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۷ نظر)

سلام
فسخ قرارداد در صورتی ممکن است که در قرارداد شرط شده باشد یا طرفین تراضی نمایند در غیر اینصورت تا انقضای موعد اجاره نامه اقدامی میسر نیست پیشنهاد می گردد وکالت به وکیل دادگستری دهید تا پس از منقضی موعد اقدام نماید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
راهکاری جز توافق با مستاجر متصور نیست.

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

باسلام
بایستی با مستاجر توافق نمایید

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
بهتر است در این باره توافق نمایید

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام....بهتر است در این باره توافق نمایید

ندا السادات روناسی

ندا السادات روناسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

با سلام
توصیه می شود با مستاجر توافق نمایید.

فاطمه محمدنژاد

فاطمه محمدنژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام باتوجه به اینکه تا پایان مدت قرارداد شما قانونا نمیتوانید اقدامی نمایید پیشنهاد میشود حتما از وکالت وکیل دادگستری استفاده نموده تا هم کار شما انجام شود و هم قانونا وکیل موظف به حفظ مصلحت موکل میباشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید