اگر شکایت کنم حکم کیفری است یا حقوقی؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام.من پارسال از یک آقایی یک مغازه اجاره کردم که طبق گفته خودش این مغازه سرقفلی وی بوده و فقط به فروشنده لوازم یدکی میتواند اجاره دهد باز این حساب که دو سال قبل به یک فرد دیگری غیرقانونی یعنی شغلش لوازم یدکی نبود اجاره داد و صاحب زمین مغازه از فردی که دارای سرقفلی بود شکایت کرد و مستاجر بعد از پایان اجاره مغازه را ترک کرد و دو سال مغازه خالی بود تا من اجاره کرد. بعد از اجاره ی من صاحب زمین دوباره شکایت کرده و با توجه به روند پرونده این کسی که من از او مغازه را اجاره کردم کلا حق اجاره دادن این مغازه را نداشته و صاحب ملک مغازه در دادگاه پیروز شده و حکم تخلیه را گرفته.در قرارداد اجاره فردی که سرقفلی را داشته صاحب شش دانگ مغازه ذکر شده و امضا خودش و شاهد در برگه موجوده. اکنون از این فرد من میتوانم به جرم کلاه گذاشتن شکایت کنم و درخواست خسارت کنم با توجه به اینکه اجاره بها مغازه ها افزایش یافته و من ناگهانی باید تخلیه کنم.در ضمن هیچ ابلاغیه برای من نیامده است.اگر شکایت کنم حکم کیفری است یا حقوقی؟در ضمن ۵ماه از قرارداد ما باقی مانده است و من مجبور به تخلیه هستم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اجاره دادن مغازه بدون داشتن حق انتقال می‌تواند انتقال منافع مال غیر و در حکم کلاهبرداری باشد و شما امکان طرح شکایت کیفری و دعوای حقوقی برای مطالبه خسارت را دارید.

این یک دیدگاه کلی است و نوع و نتیجه اقدام شما بستگی مستقیمی به مفاد قرارداد و نحوه معرفی موجر در اجاره‌نامه دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت کیفری و حقوقی بابت اجاره مال غیر

اگر فردی بدون داشتن حق انتقال اقدام به اجاره دادن ملک یا سرقفلی کند، این عمل می‌تواند مصداق جرم انتقال یا اجاره مال غیر و در حکم کلاهبرداری باشد. به همین دلیل شما می‌توانید علیه اجاره‌دهنده شکایت کیفری مطرح کنید. علاوه بر این، امکان طرح دعوای حقوقی به منظور جبران ضرر و زیان‌های ناشی از تخلیه زودهنگام و خسارات وارده نیز وجود دارد. انتخاب میان اقدام کیفری، حقوقی یا پیگیری هم‌زمان هر دو مسیر به مفاد دقیق قرارداد شما بستگی دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
در این مورد شما میتوانید بر علیه اجاره دهنده هم شکایت حقوقی به جهت مطالبه ضرر و زیان نمایید و هم شکایت کیفری به جهت اجاره مال غیر ( بنا به فرمایش شما که شخص حق اجاره دادن مغازه را نداشته ) بر علیه شخص اقامه دعوی نمایید

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
می تواند مصداق انتقال مال غیر و در حکم کلاهبرداری باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید