اگر در مزایده بار سوم مال بفروش نرسد؛ چه میشود؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

اگر دفعه دوم مزایده مشتری پیدا نشد و محکوم علیه مال دیگری اعلام کند و آن هم مشتری نداشته باشد. و محکوم له هم آن مال را نپذیرد چه میشود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر مال در مزایده دوم خریدار نداشته باشد و طلبکار هم آن را به قیمت کارشناسی قبول نکند، مال به محکوم‌علیه مسترد می‌شود. در این وضعیت، طلبکار می‌تواند برای وصول طلب خود مال دیگری از بدهکار معرفی کند.

این قاعده کلی قانون است و وضعیت پرونده شما به قبول یا رد مال توسط محکوم‌له و معرفی اموال دیگر بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف مال پس از عدم فروش در مزایده

اگر مال توقیف‌شده در نوبت دوم مزایده خریداری پیدا نکند، محکوم‌له می‌تواند آن را معادل طلب خود به قیمت ارزیابی‌شده قبول کند. در صورتی که محکوم‌له مال را با این قیمت نپذیرد، مال به محکوم‌علیه مسترد خواهد شد. پس از استرداد مال، طلبکار می‌تواند اموال دیگری از بدهکار را برای توقیف و مزایده معرفی نماید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی مقدس

مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
در مواد ۱۳۱ و ۱۳۲ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ پاسخ به سوال مورد نظر شما آمده است که این مواد مذکور در ذیل برایتان جهت ملاحظه درج می گردد :
ماده ۱۳۱ - هرگاه مالی که مزایده از آن شروع می‌شود خریدار نداشته باشد محکوم‌له می‌تواند مال دیگری از محکوم‌علیه معرفی و تقاضای توقیف و مزایده آن را بنماید یا معادل طلب خود از اموال مورد مزایده به قیمتی که ارزیابی شده قبول کند یا تقاضای تجدید مزایده مال توقیف شده را بنماید و در صورت اخیر مال مورد مزایده به هر میزانی که خریدار پیدا کند به فروش خواهد رفت و هزینه آگهی مجدد به عهده محکوم‌له هست و هرگاه طلبکاران متعدد باشند رای اکثریت آن‌ها از حیث مبلغ طلب برای تجدید آگهی مزایده مناط اعتبار است.

ماده ۱۳۲ - هر‌گاه در دفعه دوم هم خریداری نباشد و محکوم‌له نیز مال مورد مزایده را به قیمتی که ارزیابی شده قبول ننماید آن مال به محکوم‌علیه‌ مسترد خواهد شد.

اکبر مقدم

اکبر مقدم

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۰(۲ نظر)

طبق ماده ۱۳۲ قانون اجرای احکام مدنی: هر‌گاه در دفعه دوم هم خریداری نباشد و محکوم‌له نیز مال مورد مزایده را به قیمتی که ارزیابی شده، قبول ننماید، آن مال به محکوم‌علیه‌مسترد خواهد شد.

علی غزاله

علی غزاله

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۶۹ نظر)

سلام...
به محکوم علیه مسترد و اموال دیگری باید از نامبرده معرفی شود..

فیروزه ایزدفر

فیروزه ایزدفر

کارشناس حقوقی

با سلام مال با تراضی به قیمت پایین تر توسط طلبکار خریداری میشود و یا مال دیگری معرفی مینماید

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
مالی که توقیف شده به محکوم علیه مسترد می شود.

هدی فرخی هنزکی

هدی فرخی هنزکیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۲ نظر)

مال به محکوم علیه مسترد خواهد شد

شیما کاتبی

شیما کاتبی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۰ نظر)

با سلام، مال توقیف شده به محکوم علیه مسترد و یا اموال دیگری از سوی وی می بایست معرفی شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید