اگر دادسرا قرار منع تعقیب متهمین را صادر کند اما قرار صادره را به شاکی ابلاغ نکند، چه باید کرد؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و عرض احترام
بیش از یک هفته است که در خلاصه گردش کار پرونده در سامانه ثنا درج شده که دادسرا برای متهمین پرونده قرار منع تعقیب صادر کرده ، اما هیچ ابلاغی در این مورد به من (شاکی) نشده است! از دفتر شعبه سوال کردم گفتند بهتون ابلاغ میشه، اما ابلاغ نکردن!
نکته مهم: با اینکه شعبه رسیدگی کننده دادسرا در تهران است، اما بازپرس پرونده با یکی از متهمین پرونده هم قبیله و از یک ایل و طایفه هستند (ولی باهم فامیل نیستند)! و بنظر میرسه بازپرس موضوع را شخصی کرده و طوری با من با لجبازی و تحقیرآمیز رفتار میکنه که انگار خودش یکی از طرفین پرونده هست، بطوریکه ایشان بدون اینکه متهمین را احضار بکند بجایشان از آنها دفاع میکند!! و حتی ارجاع به کارشناسی را که شفاها در جلسه بازپرسی بجهت فنی و تخصصی بودن پرونده خواستم را هم نادیده گرفته است!! و متاسفانه با نادیده گرفتن تمامی مدارک علیه متهمین، برایشان قرار منع تعقیب صادر کرده و عجیب تر اینکه قرار صادره را ابلاغ نمیکند ، تا من نتوانم بهش اعتراض بزنم!!!

ــ از همکاران سوال کردم بهم گفتند میتوانی از بازپرس شکایت کنی!
اما من بزه‌دیده آنچنان خسته و درمانده هستم که دیگر نمیخواهم از شخص جدیدی شکایت کنم، چه برسد که آن شخص بازپرس باشد!

🔶 سوال:
۱- از آنجهت که شماره قرار منع تعقیب صادره را می‌دانم (باوجود اینکه هنوز بهم ابلاغ نشده) ، اگر به این قرار منع تعقیب اعتراض بزنم، یا اینکه همچنان باید توسط همین بازپرس رسیدگی انجام شود؟
۲- آیا امکان درخواست عوض شدن شعبه بازپرسی تا پرونده توسط بازپرس دیگری رسیدگی شود، آیا وجود دارد؟

لطفا اگر راه حل قانونی (بجز شکایت از بازپرس) وجود دارد مرا راهنمایی نمائید.
پیشاپیش از پاسخ و راهنمایی شما کمال تشکر و قدردانی را دارم
با سپاس و احترام🙏🌸🍃

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مهلت قانونی اعتراض به قرار منع تعقیب فقط پس از ابلاغ رسمی آن آغاز می‌شود و پیش از دریافت ابلاغیه، حق اعتراض شما ضایع نخواهد شد. برای شروع روند اعتراض، باید منتظر ابلاغ بمانید یا حضوری از شعبه بخواهید آن را ابلاغ کند.

این قاعده کلی مهلت اعتراض است، اما نحوه پیگیری در شعبه و نوع مدارک شما برای اعتراض به قرار، اقدام بعدی را مشخص می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شروع مهلت اعتراض به منع تعقیب پس از ابلاغ

تا زمانی که قرار منع تعقیب به صورت رسمی به شما ابلاغ نشود، مهلت اعتراض از بین نمی‌رود و جای نگرانی نیست. شاکی از تاریخ ابلاغ رسمی قرار، ۱۰ روز مهلت دارد تا با استناد به دلایل و مدارک خود به آن اعتراض کند. در صورت تاخیر در ابلاغ، می‌توانید به صورت حضوری از شعبه بازپرسی بخواهید قرار را ابلاغ کنند تا متن آن برای تنظیم لایحه اعتراضی در دسترستان قرار گیرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
زهرا نوری توران پشتی

زهرا نوری توران پشتی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸ نظر)

از زمان ابلاغ حق اعتراض شما به قرار صادره شروع می شود در صورت عدم ابلاغ می توانید از شعبه بخواهید قرار را به شما ابلاغ نمایند تا مهلت اعتراض شما شروع شود .

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
شاکی از زمان ابلاغ ( هر زمان که بود) ده روز حق اعتراض دارد.

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

قرار صادره به شما ابلاغ خواهد شد و پس از دریافت متن قرار می توانید مستند به ادله خویش اعتراض نمایید.

مجتبی ایروانی

مجتبی ایروانی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۳ نظر)

سلام زمان اعتراض به شعبه اگر دارید اقدام نمایید و دلایل خودرا طی لایحه منطقی حتی با استفاده از اساتید کمک بگیرید موفق باشید

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا
محیا رضائی

محیا رضائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۹ نظر)

در نهایت باید قرار به شما ابلاغ شود، پس از ابلاغ در مهلت قانونی اعتراض کنید

امیر ابوعلی

امیر ابوعلی

کارشناس حقوقی

درود
حکم دادگاه به شما ابلاغ میشود واز تاریخ ابلاغ ۱۰ روز مهلت دارید که نسبت به قرار اعتراض کنید

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

پس از بلاغ قرار در مهلت مقرر می توانید به قرار صادره اعتراض کنید

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
مهلت اعتراض شما از زمان ابلاغ شروع می شود نگران نباشید.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، بدوا بایستی قرار صادر شده، به شما ابلاغ شود، سپس از تاریخ ابلاغ مهلت اعتراض محاسبه خواهد شد.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

باسلام و درود شما می‌توانید پس از ابلاغ در مهلت مقرر نسبت به قرار صادره اعتراض نمایید.

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام
در مهلت مقرر اعتراض نمایید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،در مهلت معترض شوید

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با درود
در مهلت مقرر اعتراض نمایید

محمد اکبری

محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۸ نظر)

عرض سلام و احترام، طبق مهلت اعتراض نمائید

فرشته نوری

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،در مهلت مقرر اعتراض کنید.

میثم خسروی

میثم خسروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام و احترام،

با توجه به توضیحات شما، چند راهکار قانونی برای پیگیری موضوع بدون نیاز به شکایت از بازپرس وجود دارد:

۱. ثبت اعتراض به قرار منع تعقیب:

شما می‌توانید با استناد به شماره قرار منع تعقیب، بدون دریافت ابلاغ رسمی، به قرار صادره اعتراض کنید. طبق ماده ۲۷۰ قانون آیین دادرسی کیفری، مهلت اعتراض از زمان ابلاغ رسمی آغاز می‌شود، اما اگر به هر طریقی از صدور قرار مطلع شده‌اید، می‌توانید اعتراض خود را در همان شعبه یا دادگاه صالح (دادگاه کیفری دو) ثبت کنید.

۲. درخواست ابلاغ رسمی از دادسرا:

به واحد ابلاغات یا دفتر شعبه مراجعه کنید و درخواست کنید که قرار صادره رسما به شما ابلاغ شود. در صورت عدم همکاری، می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا دیوان عدالت اداری نسبت به عدم ابلاغ قرار شکایت کنید.

۳. مراجعه به دادستان و تقاضای نظارت:

شما می‌توانید با ارائه مستندات، از دادستان حوزه قضایی درخواست کنید که بر عملکرد بازپرس نظارت کند و به موضوع ابلاغ قرار رسیدگی کند.

۴. درخواست تغییر شعبه بازپرسی:

اگر همچنان نیاز به تحقیقات مقدماتی دارید، می‌توانید با استناد به اصل بی‌طرفی مقام تحقیق، به دادستان یا رئیس دادگستری درخواست تغییر بازپرس دهید.

۵. پیگیری از طریق حفاظت و نظارت قوه قضاییه:

در صورت احساس بی‌عدالتی در روند رسیدگی، می‌توانید بدون ثبت شکایت از بازپرس، از طریق اداره حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه یا دادسرای انتظامی قضات، موضوع را گزارش کنید تا بررسی شود.

به نظر می‌رسد بهترین گزینه برای شما، اعتراض به قرار منع تعقیب در دادگاه صالح و پیگیری ابلاغ رسمی آن باشد. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، بفرمایید.

با احترام

محمد مجیدیان

محمد مجیدیان

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام
میتوانید در مهلت قانونی اعتراض کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید