اگر بعد از ازدواج زوج، زن اول تمایل به تمکین داشته باشد، تکلیف چیست؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

اگر زوج اجازه ازدواج مجدد از دادگاه بگیرد و ازدواج کند و بعد ازدواج زن اول بخواد تمکین کند، تکلیف زن اول چه میشود؟
آیا باید مسکن جداگانه تهیه کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

با اعلام تمایل زن اول به تمکین، زوج موظف به پرداخت نفقه و تهیه مسکن مناسب شأن او است و زن می‌تواند با ارسال اظهارنامه یا طرح دادخواست، الزام همسر به تهیه مسکن مستقل را پیگیری کند.

این قاعده کلی الزام به تمکین است، اما تصمیم نهایی قاضی درباره لزوم تهیه مسکن مستقل می‌تواند وضعیت پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف مسکن و تمکین زن اول پس از ازدواج مجدد

اگر زن اول پس از ازدواج مجدد همسرش مایل به تمکین باشد، مستحق دریافت نفقه خواهد بود و زوج موظف به فراهم کردن شرایط زندگی است. برای اثبات این تمایل، ابتدا باید اظهارنامه‌ای مبنی بر آمادگی برای تمکین ارسال شود. تهیه مسکن متناسب با شأن زن از اجزای نفقه بوده و بر عهده مرد است. در صورتی که قاضی دستور دهد، زوج ملزم به تهیه مسکن مستقل خواهد بود و در صورت خودداری، زن می‌تواند شکایت ترک نفقه یا دادخواست الزام به تهیه مسکن مطرح کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
هر

هادی رستمی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۶ نظر)

اظهارنامه ای مبنی بر آمادگی به تمکین مطرح کنید
ایشان موظف است شرایط را فراهم کند و مسکن در شان بگیرد و باید دادخواست مسکن مستقل بدهید و تنها در صورتی که قاضی دستور بدهد ایشان موظف به تهیه مسکن مستقل است

مینا محمدی

مینا محمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱٬۰۷۶ نظر)

سلام و وقت بخیر
با توجه به اینکه مایل به تمکین هستند بنابراین مستحق دریافت نفقه هستند لذا تهیه مسکن از موارد نفقه می باشد، که بر عهده زوج که مهیا کند.

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

دادخواست الزام به تهیه مسکن مستقل را طرح کنید

حامد رستمی

حامد رستمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام دوست گرامی
بله حتما بایستی موجبات زندگی ایشان را فراهم کنید.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام ابتدا ضمن اارسال اظهارنامه آمادگی خود را برای تمکین اعلام کنید اگر خانه مهیا نکرد هم می تئانید شکایت ترک نفقه مطرح کنید و هم دادخواست الزام به تهیه مسکن مشترک .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید